Ilie Dumitrescu propune o modificare importantă la FCSB: "Trebuie să schimbi sistemul"

Ilie Dumitrescu propune o modificare importantă la FCSB: "Trebuie să schimbi sistemul"

Ilie Dumitrescu este convins că FCSB trebuie să schimbe sistemul de joc după transferul lui Constantin Budescu.

În ultima perioadă, gruparea „roș-albastră” a folosit un sistem de joc 4-3-3, dar Ilie Dumitrescu spune că Edi Iordănescu este forțat acum să treacă la un 4-2-3-1.

"În momentul în care l-ai transferat pe Keșeru, care e atacant de bază, trebuie să schimbi sistemul, pentru că nu poți juca 4-3-3 cu Budescu mai jos, adică el inter, cu Olaru, de exemplu. Există și momentul ăla când echipa trebuie să se apere. El poate acoperi zona, dar cifrele nu-l ajută foarte mult, adică nu recuperează, nu mai dă nici 100% pe faza ofensivă, trebuie să dea. FCSB avea nevoie de lideri, de Budescu, de Keșeru. Un 4-2-3-1, cu Budescu în spatele lui Keșeru", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISING

"Dacă joacă Budescu, joci cu un închizător. Eu aș da o idee, dacă mă aude cineva. Cristea ar fi o soluție în fața apărării până se mai recuperează Șut și ceilalți. Ar fi o soluție bună, a fost și la Mediaș, unde l-a avut tot pe Edi Iordănescu. Trebuie să joci cu Olaru, cu Budescu mai avansat, să alegi Cordea în partea dreaptă, Keșeru și Tavi Popescu. Când vin Tănase și Florinel Coman, cine e mai în formă, mai bun, va juca. Ceilalți trebuie să ajute echipe de pe bancă", a adăugat fostul internațional român.

ADVERTISING

Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic - Olaru, Cristea - Cordea, Budescu, Oct.Popescu - Keșeru este primul "11" propus de Ilie Dumitrescu.

FCSB i-a transferat pe Claudiu Keșeru, Vali Gheorghe și Constantin Budescu după numirea lui Edi Iordănescu în funcția de antrenor principal al echipei.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇