Situație alarmantă la naționala României: Ianis Hagi are Covid-19

Situație alarmantă la naționala României: Ianis Hagi are Covid-19

Ianis Hagi a fost depistat pozitiv cu coronavirus cu o zi înaintea meciului pe care naționala României îl va disputa cu Macedonia de Nord, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Alți trei jucători – Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu – au stat la masă cu Ianis Hagi și, chiar dacă au teste negative, nu au putut participa la antrenamentul oficial!

"Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat ușoare dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, Ianis efectuase 5 teste COVID, toate cu rezultat negativ.

ADVERTISING

Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu, au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toți trei.

Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situație un rezultat negativ la o testare PCR.

Astfel, ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului", se arată într-un comunicat al FRF.

ADVERTISING

Ulterior, FRF a revenit cu rezultatele testelor PCR, care au confirmat situația.

"Astăzi, în jurul prânzului, cu o zi înaintea meciului cu Macedonia de Nord, Ianis Hagi a primit rezultat pozitiv la testul rapid efectuat de staff-ul medical al naționalei în urma unor ușoare dureri de cap resimțite de fotbalist. Din păcate, rezultatul testului PCR efectuat ulterior confirmă situația. În aceste condiții, Ianis nu va fi disponibil pentru meciul de mâine și rămâne în izolare. Hagi a avut rezultate negative la toate cele 5 testări programate până azi la această acțiune a naționalei.

ADVERTISING

Colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu au intrat de la prânz în izolare deși la testarea rapidă rezultatele lor au fost negative. Au ratat și antrenamentul oficial din această seară. Au efectuat testul PCR potrivit normelor din Macedonia de Nord și, în cazul tuturor, rezultatele negative s-au confirmat. Astfel, cei trei sunt disponibili pentru mâine", mai scrie site-ul Federației.

Ianis este cel de-al doilea "tricolor" depistat pozitiv cu coronavirus în ultimele zile, după Dorin Rotariu, care n-a mai făcut deplasarea în Macedonia de Nord.

Meciul dintre Macedonia de Nord și România, din Grupa J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială de anul viitor, este programat miercuri seara, de la ora 21:45, la Skopje.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇