Ianis Hagi, ajutat de doi fotbaliști pe perioada accidentării grave: Am ținut legătura

Ianis Hagi, ajutat de doi fotbaliști pe perioada accidentării grave: Am ținut legătura

Ianis Hagi (24 de ani) a revenit după o accidentare gravă, o ruptură a ligamentelor încrucișate, dar a fost nevoit să stea departe de terenul de fotbal pentru un an și o săptămână.

Într-un dialog cu presa din Scoția, Ianis Hagi a dezvăluit că s-a inspirat în recuperare de la foștii săi colegi, Carlo Casap și Federico Chiesa, care au suferit același tip de accidentare și au fost nevoiți să stea pe margine perioade lungi de timp.

Revenirea lui Ianis Hagi s-a produs după un an și o săptămână de la momentul accidentării, survenit în ianuarie 2022.

ADVERTISING

"Prietenul meu cel mai bun, Carlo Casap, a avut două rupturi de ligamente la ambii genunchi, astfel că am știut în mare măsură cam prin ce urmează să trec din punct de vedere emoțional. Încă joacă fotbal chiar și după două astfel de accidentări. S-a accidentat prima dată când eram colegi de cameră în România și am știut prin tot ce a trecut, m-a ajutat să cunosc experiența altora. Poate că în situații în care nu aveam pe cine să întreb aș fi fost șocat și fi luat totul mult mai negativ.

Federico Chiesa a avut și el o ruptură de ligamente, am ținut legătura puțin și cu el, am fost colegi la Fiorentina Primavera. Florian Wirtz, de asemenea. Și eu au lipsit 9 sau 10 luni și încă le e greu să revină la forma de dinainte și să intre în echipă.

ADVERTISING

N-aș spune că te chinui, ci mai degrabă că totul e parte din proces.. Trebuie doar să accepți că nu ai jucat pentru o perioadă atât de lungă de timp și fotbalul nu e ușor. Trebuie să dai totul în fiecare zi, asta e mentalitatea mea. Încerc să revină la o formă bună cât pot de repede. Poate o să-mi ia 10 meciuri, poate 20, nu știu, nu se întâmplă totul peste noapte, dar vrea să revin cât mai repede posibil", le-a spus Ianis Hagi celor de la The Scotsman.

Ianis Hagi a jucat 63 de minute în două meciuri pentru Rangers de la revenirea după accidentarea gravă la genunchi.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!