Dezvăluirea pe care a făcut-o Simona Halep în scandalul de dopaj: "Sentința va fi mult diminuată"

Dezvăluirea pe care a făcut-o Simona Halep în scandalul de dopaj: "Sentința va fi mult diminuată"

Simona Halep (32 de ani), suspendată timp de patru ani pentru dopaj cu roxadustat, a făcut o dezvăluire importantă în plin scandal de dopaj.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a dezvăluit că imediat după izbucnirea scandalului de dopaj a stat de vorbă cu Simona Halep, care i-a spus „cu mâna pe inimă” că nu a făcut nimic ilegal cu bunăștiință.

Cosasc are încredere că pedeapsa primită de Simona Halep va fi "mult diminuată" la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde a mers sportiva noastră după ce a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA și Sports Resolutions.

ADVERTISING

"(n.r. A mers Simona la TAS?) Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. (n.r. De ce spuneţi acest lucru?) Eu am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

(n.r. Dar acel paşaport biologic?) Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea, dar până nu avem hotărârea defintivă şi de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

(n.r. Domnul Ţiriac a sfătuit-o să-i dea în judecată pe producătorii acelui supliment pentru daune morale şi nu numai. Se va ajunge acolo?) Cu siguranţă se va ajunge acolo. Este o imagine câştigată în ani de muncă, în ani de sacrificii. Eu, dacă aş fi fost în locul ei, la fel aş fi dat în judecată respectiva firmă.

Simona reprezintă un brand pentru România şi ani de zile a fost un vid al performanţelor în sport. A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Nu văd care ar fi fost interesul ei să poată comite o greşeală de genul acesta", a spus George Cosac, potrivit Orange Sport.

ADVERTISING

Simona Halep a picat un test doping efectuat la US Open 2022, fiind depistată pozitiv cu roxadustat, substanță aflată pe lista celor interzise de WADA.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!