Cum ar fi putut ANAD să îi salveze situația Simonei Halep: „Nu a sunat niciodată să întrebe”

Cum ar fi putut ANAD să îi salveze situația Simonei Halep: „Nu a sunat niciodată să întrebe”

Simona Halep se află într-o situație mai mult decât delicată a vieții ei, fiind sub amenințarea încheierii carierei din tenis, dacă suspendarea de 4 ani va rămâne valabilă și după apelul de la TAS.

Însă, ultimele dezvăluiri spun că ANAD, Agenţia Naţionala Anti-Doping, ar fi putut să o salveze pe Halep, fostă lideră mondială WTA, dacă Simona ar fi avut o relație fructuoasă cu acest for din România. Cel puțin asta susține Cristi Balaj, actualmente președinte la CFR Cluj, dar fost conducător al Agenției. El spune că sportiva noastră născută la Constanța ar fi putut să evite mai ușor consumul unor anumite substanțe sau suplimente neconforme: „Sunt convins că dacă Simona Halep ar putea să dea timpul înapoi, nu ar avea aceeaşi încredere în staff-ul ei. Şi altfel ar fi comunicat cu cei de la ANAD, care erau mai mult decât fericiţi să îi ofere orice fel de informaţie. Niciodată nu a sunat să întrebe. Cât timp am fost eu, niciodată. La un moment dat, cineva din staff-ul ei m-a întrebat de nişte produse naturale dacă poate să le ia şi l-am îndrumat spre doamna director.

ADVERTISING

Rapid, i-a dat informaţiile şi asta a fost. Persoana respectivă nu mai era în staff-ul ei. Nu era obligată să facă asta. Era în favoarea ei, dar nu era obligatoriu. Din păcate, WADA, nu acordă clemenţă pentru sportivii care au fost educaţi din punct de vedere anti-doping. Mai ales, sportivii din discipline individuale cu premii mari, la tenis vorbim de cel puţin 20 de testări într-un an uneori, aceştia au legătură constant cu tot ce înseamnă anti-doping şi WADA nu acceptă paşi greşiţi la sportivii la final de carieră, consideraţi că au fost pregătiţi în repetate rânduri.

httpv://www.youtube.com/watch?v=\u002d\u002dDwvnV8H5I

Nu acceptă paşi greşiţi. Simona probabil nu a colaborat mai des cu cei de la ANAD pentru că a avut persoane în staff-ul ei care au avut legături cu alte Agenţii anti-doping sau specialişti din lumea anti-dopingului şi sunt convins că studiau lipsa substanţelor interzise. Cei de la ANAD ar fi fost fericiţi să sprijine şi să îi dea informaţii. I-ar fi transmis, atenţie mare la suplimentele alimentare pentru că WADA recomandă sportivilor să nu consume suplimente alimentare decât dacă s-au convins că lotul din acel supliment alimentar nu este contaminat”, a declarat Balaj, la emisiunea Fanatik Superliga.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu apelul pe care Simona îl va înainta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dacă suspendarea rămâne, Halep s-ar putea întoarce pe teren, ipotetic evident, abia în octombrie 2026.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!