Presa din Polonia ridică un semn de întrebare în cazul Simonei Halep: "Mai devreme sau mai târziu vom afla"

Presa din Polonia ridică un semn de întrebare în cazul Simonei Halep: "Mai devreme sau mai târziu vom afla"

Presa din Polonia a ridicat un mare semn de întrebare în cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani), suspendată timp de patru ani după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Substanța interzisă roxadustat a fost găsită în corpul Simonei Halep în urma unui test doping efectuat la US Open 2022, iar de atunci a început calvarul pentru sportiva noastră.

Polonezii susțin că, în fața ITIA la tribunalul care i-a decis pedeapsa Simonei Halep, Patrick Mouratouglu a susținut că i-a recomandat din auzite suplimentul Keto MCT al companiei Quantum Nutrition sportivei care a fost eliminată în primul tur la Openul American de anul trecut.

ADVERTISING

"Echipa lui Patrick Mouratouglu i-a recomandat Simonei Halep suplimentul misterios. Francezul a auzit că este un remediu bun folosit des de atleți importanți. Exact așa s-a apărat în fața ITIA. Știa de Keto MCT doar din auzite, dar se pare că omul care deține compania este prietenul său.

Cea mai scumpă academie din lume și fostul lider mondial au folosit un supliment care costă un dolar, cel mai ieftin de pe piață. Halep a jucat totul pe cartea încrederii și a crezut orbește în echipa sa. Mai devreme sau mai târziu vom afla exact ce s-a întâmplat și, folosind cuvintele Simonei Halep, cine a trădat-o", scrie presa poloneză.

ADVERTISING

Simona Halep a dat în judecată compania Quantum Nutriton, care a intrat în faliment la puțin timp după ce românca și-a aflat pedeapsa, și cere daune de 10 milioane de dolari. Ea acuză faptul că suplimentul Keto MCT i-a fost livrat contaminat cu roxadustat.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!