Jurnalist american, despre pedeapsa suplimentară cerută pentru Simona Halep: "Trebuie aduse dovezi!"

Jurnalist american, despre pedeapsa suplimentară cerută pentru Simona Halep: "Trebuie aduse dovezi!"

Simona Halep (32 de ani) a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj din partea ITIA și Sports Resolutions, ca urmare a unui test doping picat la US Open 2022, depistată pozitiv cu roxadustat.

După aflarea pedepsei și a faptului că ITIA și Sports Resolutions au considerat-o vinovată pe Simona Halep, Serena Williams a postat un mesaj care a creat polemică pe rețelele sociale. „8 e un număr mai bun”, aluzie la finala Wimbledon 2019 pierdută în fața Simonei, care-i putea aduce al optulea titlu de Grand Slam din palmares la All England Club.

ADVERTISING

La câteva săptămâni distanță, Jon Wertheim, un cunoscut jurnalist american, a analizat criticile Serenei Williams și a spus că n-ar trebui să aibă nimeni o problemă cu retragerea titlurilor și a banilor câștigați pentru "atleții murdari".

Totuși, el susține că nimic nu arată că Simona Halep s-ar fi dopat în 2019, când a câștigat al doilea titlu de Mare Șlem din carieră la Wimbledon, împotriva Serenei Williams.

"N-ar trebui să avem o problemă cu luarea titlurilor și banilor câștigați de la atleții murdari, dar această decizie trebuie să fie susținută de dovezi. Nu există nimic care să sugereze că Simona Halep a trișat în 2019, anul în care a învins-o pe Serena Williams în finală la Wimbledon", a spus Jon Wertheim, conform site-ului tennisuptodate.com

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!