Simona Halep, inclusă în topul scandalurilor de dopaj care au uimit o lume întreagă

Simona Halep, inclusă în topul scandalurilor de dopaj care au uimit o lume întreagă

Simona Halep a fost suspendată timp de 4 ani de către cei de la Sports Resolution, pentru consum de substanțe dopante și pentru neregularitățile din pașaportul său biologic, iar acum singura sa șansă de salvare ar mai fi un apel iluzioriu la TAS.

Iar presa britanică a analizat din nou această situație dramatică a lui Halep, dublă campioană de Grand Slam, fost lider mondial WTA pentru mai multe zeci de săptămâni. Jurnaliștii englezi au realizat un top al scandalurilor de dopaj care au zguduit lumea tenisului, iar pe primul loc au pus-o pe Maria Sharapova, depistată pozitiv cu Meldonium, în 2016: „În cel mai memorabil dintre scandalurile recente legate de dopaj, superstarul Maria Sharapova a picat un test antidoping în 2016. Substanța incriminată a fost un medicament numit meldonium, care îmbunătățește circulația sângelui prin transferul de acizi grași în organism și care este utilizat pentru tratarea problemelor cardiace”, au notat britanicii de la Tennis365.

ADVERTISING

A urmat analiza cazului Simonei, despre care presa din Insulă spune că a produs multă emoție în toată lumea, ea fiind susținută de foarte mulți sportivi sau tenismeni retrași din activitate: „Cazul Simona Halep a provocat agitație în tenis, cu personalități de marcă care au susținut-o pe fostul număr 1 mondial în încercarea de a-și reabilita numele. Ea a fost informată în octombrie 2022 că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, un medicament anti-anemie care favorizează formarea de globule roșii, în timpul US Open. În mai 2023, ea a fost acuzată de o a doua infracțiune de dopaj de către ITIA din cauza unor nereguli în așa-numitul său pașaport biologic. Halep și-a declarat intenția de a depune un recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la decizia de a o suspenda pentru patru ani”, au mai notat englezii.

Ion Țiriac, despre cazul Halep: „Mi se pare obscenă perioadă de când a fost depistată pozitiv”

În acest top 5 mai apar Andre Agassi, care a fost testat pozitiv cu metamfetamină în 1997, Richard Gasquet (cocaină, 2009) şi Martina Hingis (Benzoylecgonine, un derivat sintetic din cocaină, 2007).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!