Danielle Collins, noua campioană de la Miami, după cea mai importantă victorie din carieră

Danielle Collins, noua campioană de la Miami, după cea mai importantă victorie din carieră

Tenismena americană Danielle Collins, 30 de ani, abia 53 WTA înainte de concurs, a cucerit trofeul WTA Masters 1000 de la Miami, după ce a dispus în finală de campioana de la Wimbledon, kazaha Elena Rybakina.

Scorul a fost în minimum de seturi, 7-5, 6-3, în fața locului 4 mondial WTA, 2024 fiind anul în care, la final de sezon, Collins a anunțat că se va retrage definitiv din circuit.

Collins, născută chiar în statul Florida, a rezistat atacurilor furibunde lansate de kazahă în setul unu și a câștigat grație unui break izbăvitor realizat în final de primă manșă. Cea care a învins-o și pe Sorana Cîrstea pe parcurs, aici la Miami, scor 6-3, 6-2, a învins categoric în setul secund și s-a proclamat campioană la Miami, poate neașteptat la începutul turneului.

ADVERTISING

Elena Rybakina s-a recunoscut învinsă pentru a doua oară consecutiv în finala de la Miami. Collins a devenit astfel jucătoarea cel mai slab clasată care s-a impus vreodată pe hardul din Florida.

Danielle Collins vs. Elena Rybakina | 2024 Miami Final | WTA Match Highlights

Pentru Danielle Collins, acesta este al treilea titlu al carierei, dar cel mai important de până acum, primul de 1000 de puncte WTA. Datorită acestei victorii de senzație, Collins va reveni pe locul 22 WTA. Cel mai sus, ea a ocupat locul 7, în 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!