S-a stabilit finala turneului de la Miami

S-a stabilit finala turneului de la Miami

Americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina vor juca finala turneului de tenis WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.770.480 de dolari, după ce s-au impus, joi, în semifinale.

Collins (30 ani), care a anunţat că acesta va fi ultimul ei sezon în circuitul profesionist, a învins-o în penultimul act pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-3, 6-2, calificându-se în premieră într-o finală WTA 1.000.

Americanca a controlat total meciul cu Alexandrova, care venea după două victorii remarcabile, una în faţa liderului mondial Iga Swiatek, iar alta în faţa americancei Jessica Pegula, numărul cinci mondial.

ADVERTISING

Rîbakina, numărul patru mondial, va disputa a doua sa finală consecutivă în Florida, după ce a dispus în semifinale de belarusa Victoria Azarenka în trei seturi, cu 6-4, 0-6, 7-6 (7/2). Anul trecut, Rîbakina era învinsă în ultimul act de cehoaica Petra Kvitova.

Kazaha, campioană la Wimbledon în 2022, a câştigat în acest an titluri la Brisbane, Abu Dhabi şi Doha.

Azarenka, în vârstă de 34 de ani, rămâne astfel cu 199 de victorii la turneele WTA 1.000 în cei 19 ani de carieră. Belarusa are trei titluri câştigate la Miami (2009, 2011, 2016).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇