Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris "va fi de neuitat", asigură Thomas Bach

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris "va fi de neuitat", asigură Thomas Bach

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, programată pe 26 iulie pe Sena, „va fi de neuitat pentru sportivi şi toată lumea va fi în deplină siguranţă”, a asigurat, vineri, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, citat de AFP.

Întrebat de riscurile de atentat care l-au determinat pe preşedintele Emmanuel Macron să aibă un plan de rezervă, oficialul german a explicat într-un interviu acordat la sediul istanţei olimpice din Lausanne, că „abordarea foarte meticuloasă, foarte profesionistă” a autorităţilor franceze îi dă „încredere” în buna desfăşurare a ceremoniei.

ADVERTISING

"Toată lumea este determinată să organizeze această ceremonie de deschidere pe Sena", a mai spus preşedintele CIO, care s-a abţinut să comenteze "planurile B şi C evocate de şeful statului francez, care făcuse referire la posibile soluţii Stade de France şi Trocadero.

Thomas Bach s-a arătat foarte încântat pentru revenirea publicului după două ediţii olimpice marcate de pandemie, cu porţile închise la JO din 2020 de la Tokyo şi apoi fără spectatori străini la JO 2022 de la Beijing.

"Este extrem de important, pentru că spiritul olimpic trăieşte din faptul ca lumea să se reunească şi spectatorii să poată încuraja sportivii din lumea întreagă", a subliniat el.

ADVERTISING

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris de-a lungul fluviului care traversează capitala franceză este programată pe 26 iulie şi va o premieră în lume.

Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).

La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.

ADVERTISING

Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇