Borna impresionantă atinsă de Leo Messi după calificarea Argentinei în sferturile Cupei Mondiale

Borna impresionantă atinsă de Leo Messi după calificarea Argentinei în sferturile Cupei Mondiale

Argentina s-a calificat sâmbătă seara în sferturile Campionatului Mondial de fotbal, iar Leo Messi, cu gol marcat în poarta Australiei, l-a depășit pe marele Diego Maradona la un capitol important.

Fostul star al Barcelonei este al doilea cel mai bun marcator din istoria naţionalei „pumelor”, la turneele finale mondiale. A fost primul gol pentru Messi, acesta cu Australia, în fazele finale, eliminatorii, de Campionat Mondial, în cincii ediții bifate de CM.

El a atins cota 9 goluri marcate la Cupele Mondiale, peste Maradona cu doar un gol și la doar o reușită în spatele marelui Gabi Batistuta.

Pentru Messi, meciul cu oamenii de la Antipozi a fost partida cu numărul 1000 din carieră, cu 789 de goluri marcate, 94 doar pentru Argentina.

ADVERTISING

Iar anterior, Messi devenise fotbalistul argentinian cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (22), depăşindu-l pe idolul său Diego Maradona, după succesul în faţa Poloniei, din faza grupelor.

Pentru Argentina urmează meciul cu Olanda din sferturi, o reeditare a partidei din aceeași fază de la CM din 1998, meci câștigat de batavi cu 2-1. Cele două s-au mai întâlnit și în semifinalele CM 2014, meci câștigat de Argentina la penaltiuri, dar și în grupele turneului final din 2006, scor 0-0.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!