Boris Becker se teme pentru tenismenii din actuala generație

Boris Becker se teme pentru tenismenii din actuala generație

Boris Becker, fostul număr unu mondial în tenisul profesionist, speră ca jucătorii actuali să nu se transforme în „calculatoare şi maşini” fără niciun fel de emoţii, după ce conducerea circuitului ATP a ameninţat că va aplica pedepse mai stricte pentru abaterile disciplinare de pe terenul de joc, în urma unui val de ieşiri nervoase, informează Reuters.

Becker (54 ani), care a avut multe izbucniri de furie în timpul carierei sale, a spus că tenisul are nevoie de jucători care să îşi exprime emoţiile pe teren.

ADVERTISING

"Este mai greu pentru jucătorii de astăzi. Totul este extrem de transparent, prea transparent pentru gustul meu. Şi apoi se pune întrebarea cum se ocupă de asta autoritatea din tenis?", a declarat Becker pentru Eurosport.

"Tenisul este şi un sport de divertisment. Nu vreau să văd calculatoare şi maşini pe teren. Emoţiile sunt bune, un pic de sânge, sudoare şi lacrimi, care stimulează, aşa stau lucrurile la noi. Dar totul are o limită", a adăugat fostul campion german, cu şase titluri de Mare Şlem în palmares.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alexander Zverev, compatriotul lui Boris Becker, a fost exclus de la turneul desfăşurat în luna februarie la Acapulco (Mexic), după ce şi-a zdrobit racheta de scaunul arbitrului, în timpul unei tirade pline de insulte, iar australianul Nick Kyrigios a fost amendat pentru izbucnirile sale de la Indian Wells şi Miami, de luna trecută.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!