Boris Becker, găsit vinovat în procesul de faliment

Boris Becker, găsit vinovat în procesul de faliment

Fostul mare tenisman german Boris Becker, triplu campion la Wimbledon, a fost găsit vinovat în patru din cele 24 de capete de acuzare formulate împotriva sa în legătură cu falimentul personal declarat în 2017, a decis juriul unui tribunal londonez, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Becker (54 ani), care are în palmares şase titluri de Mare Şlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

ADVERTISING

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Becker, care trăieşte în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

ADVERTISING

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El contestă toate infracţiunile de care este acuzat.

ADVERTISING

Fostul tenisman a fost eliberat pe cauţiune înaintea sentinţei care va fi dată pe 29 aprilie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!