Boris Becker nu mai crede în hegemonia lui Rafa Nadal și are un favorit surpriză la Roland Garros

Boris Becker nu mai crede în hegemonia lui Rafa Nadal și are un favorit surpriză la Roland Garros

Rafa Nadal și Novak Djokovici par favoriții probei de simplu masculin de la Roland Garros, însă marele campion Boris Becker, fostul antrenor chiar al sârbului, are un cu totul alt favorit pe zgura pariziană.

Cei doi mari titani ai tenisului își dispută duminică seara și finala de la Roma, pe Foro Italico, iar o asemenea finală și la Roland Garros pare foarte probabilă.

Nu însă și pentru Becker, care crede că tânărul german Alexander Zverev, câștigător al titlului Masters 1000 de la Madrid, este în acest an favoritul 1 la Paris.

ADVERTISING

"E o chestiune de detalii, ține de tablou, de forma fizică, cum supraviețuiești meciului din primul tur, cine este cel mai bine clasat adversar, când apare el în turneu. Toate aceste lucruri joacă un rol, dar Zverev este pe lista mea, el poate fără îndoială să se impună anul acesta la Roland Garros. Să nu uităm ce a făcut la Madrid. Nu oricine poate să-l învingă pe Nadal pe zgură, chiar la el acasă.

Anul acesta nu pare la fel de bun pe zgură. Dacă nu câștigă Roma acum, nu are cum să meargă la Paris cu încrederea la nivel superior. Da, a câștigat titlul acolo de 13 ori, dar nu mi se pare la fel de dominant în 2021. Chiar și la Barcelona a avut mult de tras până să câștige titlul", a fost declarația lui Boris Becker, fost lider mondial ATP, într-un interviu pentru cei de la EuroSport.

ADVERTISING

Nadal are 13 titluri cucerite în carieră la Roland Garros, fiind de departe cel mai mare jucător de tenis pe zgură al tuturor timpurilor.

Turneul de la French Open are loc în acest an în perioada 30 mai - 13 iunie.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Iga Swiatek devine campioană la Roma după o finală terminată în 45 de minute, cu un scor uluitor în fața Karolinei Pliskova

Alexandra Dulgheru mai face un salt uriaș în clasamentul WTA, deși pierde finala de la Saint Gaudens

Ne apropiem de 4 milioane de vaccinați: Zero reacții adverse raportate la AstraZeneca în ultimele 24 de ore

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!