Iga Swiatek devine campioană la Roma după o finală terminată în 45 de minute, cu un scor uluitor în fața Karolinei Pliskova

Iga Swiatek devine campioană la Roma după o finală terminată în 45 de minute, cu un scor uluitor în fața Karolinei Pliskova

Iga Swiatek a devenit campioana turneului WTA de la Roma, pe terenurile de la Foro Italico, după o finală în care efectiv a defilat în fața Karolinei Pliskova din Cehia, locul 9 WTA.

Poloneza de doar 19 ani, locul 15 în ierarhia lumii, s-a impus în două seturi, cu un scor uluitor, 6-0, 6-0, după doar 45 de minute de joc în marea finală din capitala Italiei.

Cu un joc, solid, extrem de eficient de pe fundul terenului, dar profitând și de zecile de erori neforțate ale Pliskovei, Swiatek s-a impus fără emoții într-o finală incredibilă, la capătul căreia mulți spectatori din tribune au început să fluiere nemulțumiți.

Favorita 15 se impune așadar la Roma, iar Pliskova pierde a doua finală la rând aici, după cea cu Simona Halep de anul trecut, în care în primul set a pierdut la fel la zero, apoi a abandonat în manșa secundă.

ADVERTISING

Un scor asemănător am mai întâlnit și în finala Roland Garros din 1988, câștigată de Stefi Graff cu Natasha Zvereva din Belarus, tot 6-0, 6-0.

Este primul titlu de Masters 1000 din cariera tinerei poloneze, care acum un an se impunea în premieră și la un Grand Slam, la Roland Garros, după ce trecea și de Simona Halep în optimi.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Simona Halep primește și o veste bună de la Roma, după eliminarea Elinei Svitolina

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liga 1: UTA se impune la limită în disputa cu Gaz Metan Mediaș din play-out

Cel mai grav bilanţ zilnic în conflictul Israel-Palestina: 33 de morți, inclusiv copii

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!