Simona Halep primește și o veste bună de la Roma, după eliminarea Elinei Svitolina

Simona Halep primește și o veste bună de la Roma, după eliminarea Elinei Svitolina

Simona Halep a părăsit grav accidentată turneul WTA de la Roma, după jocul din turul secund cu Angelique Kerber, având o ruptură musculară la gamba stângă, dar iată că acum primește și vești bune.

După disputarea meciurilor din sferturi, românca de 29 de ani e sigură că își păstrează locul 3 mondial în ierarhia WTA. Asta după ce Elina Svitolina a fost eliminată din drumul către careul de ași de poloneza Iga Swiatek, 19 ani, scor 2-6, 5-7.

Halep putea pierde locul de pe podium, dacă Svitolina se impunea în finala de la Foro Italico.

ADVERTISING

În semifinale, Iga a dispus și de tânăra americancă Coco Gauff, scor 7-6, 6-3, iar duminică va disputa meciul cu trofeul pe masă cu Karolina Pliskova, finalista de anul trecut, de la ora 15.30.

Simona Halep a revenit și în țară după dura accidentare din capitala Italiei, anunțând că va sta pe tușă undeva între 3 și 5 săptămâni, așadar participarea la Roland Garros este în mare pericol, șansele fiind infime ca românca să evolueze la Paris.

"Obiectivul e să fiu bine până la Olimpiadă. Sunt șanse mici să particip la Paris, e o dezamăgire foarte mare, dar mai am câțiva ani în față. Bine că s-a întâmplat acum, nu la 25 de ani. Sper să se mai întâmple peste 10 ani, dacă o să mai joc", puncta Halep la aterizarea pe aeroportul din Otopeni, în fața presei adunate acolo.

ADVERTISING

Marele obiectiv al Simonei Halep este în acest an obținerea unei medalii la JO de la Tokyo 2021.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Iga Swiatek o elimină pe Elina Svitolina la Roma

Steaua se califică la barajul pentru promovarea în Liga 2

S-a stabilit unde și când trebuie să mai purtăm mască în București. Cluburile și discotecile rămân închise. Ce se deschide și în ce condiții

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!