Ne apropiem de 4 milioane de vaccinați: Zero reacții adverse raportate la AstraZeneca în ultimele 24 de ore

Ne apropiem de 4 milioane de vaccinați: Zero reacții adverse raportate la AstraZeneca în ultimele 24 de ore

Puțin peste 100.000 de persoane au fost imunizate antiCovid în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 42.432 au primit prima doză, iar restul de aproape 60.000 au primit rapelul, adică a doua doză de ser antiCovid.

Cu acești oameni vaccinați ne apropiem rapid de un total de 4 milioane de persoane vaccinate - 3.928.681 de cetățeni s-au imunizat până acum antiCovid.

Peste 1,1 milioane sunt vaccinați doar cu o doză, iar restul de peste 2,8 milioane au fost imunizați complet - adică cu ambele doze.

Cele mai multe doze administrate sunt cele de la Pfizer. E bine de știut că până acum serul Johnson&Johnson (vaccin monodoză) a fost administrat la 27.008 de doritori.

ADVERTISING

În ce privește reacțiile adverse, în ultimele ore nu au fost raportate nici măcar 50 - doar 49. Cele mai multe au fost raportate în cazul Pfizer.

Interesant este că în cazul AstraZeneca nu a fost raportată nicio reacție post-vaccinare, deși aproape 7.700 de persoane au primit acest ser în ultimele 24 de ore! De precizat este că doar 155 de persoane au primit prima doză, iar restul de 7.538 se află la a doua doză, caz în care oricum reacțiile adverse de orice fel sunt destul de rare.

Până acum ritmul în care au fost raportate efecte adverse este de 2,3 la o mie de doze administrate.

ADVERTISING

152 reacții adverse sunt în curs de investigare, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Până acum, în țara noastră s-au administrat mai mult de 6,7 milioane de doze de ser antiCovid.

tabel-vaccinari
Foto: CNCAV

Vezi și cum se desfășoară maratoanele vaccinării din acest weekend:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇