Basarab Panduru, enervat la culme de o decizie luată de Edi Iordănescu: "Trebuie să înțelegem un lucru pentru ultima dată"

Basarab Panduru, enervat la culme de o decizie luată de Edi Iordănescu: "Trebuie să înțelegem un lucru pentru ultima dată"

Fostul mare fotbalist Basarab Panduru a avut un discurs dur la adresa selecționerului Edi Iordănescu.

Panduru s-a arătat nemulțumit că Iordănescu insistă cu sistemul 4-3-3 la echipa națională, deși nu are rezultate.

El spune că nicio echipă importantă nu mai practică acest sistem, care oferă multe fragilități în defensivă.

”De la Campionatul ăsta trebuie să înţelegem un lucru şi o spun, cred, pentru ultima dată. Trebuie să schimbăm de la naţională 4-3-3-ul ăla, pentru că nu ai ce să cauţi la o naţională cu 4-3-3. Am spus-o de 100 de ori, dar o mai spun o dată. Trebuie să învăţăm să ne uităm la echipe care sunt ca noi ce sisteme joacă. Dacă vedem vreunii că joacă 4-3-3, îi mănânc pe ăia. Ori joacă 3-4-3, ori 3-5-2, ori 4-4-2, băi, ceva ca să nu ia gol în primul rând. 4-3-3 e un sistem în care iei gol. Dacă poţi să dai cinci goluri, e ok, e foarte bine.

ADVERTISING

Nu putem să mergem cu sistemul ăsta, după părerea mea, în continuare, nu avem cum, suntem pierzători. Trebuie să nu luăm gol, ăsta e primul lucru la naţională. Noi nu suntem o naţională care să îşi permită să ia un gol pentru că dă trei, patru sau cinci goluri. Noi dacă dăm unul, şi ăla din întâmplare. Atunci ce trebuie să facem? Dacă nu vrem un 'iegal' măcar să facem. Măcar să facem vreun 'iegal', vreun 0-0. Dacă luăm gol timpul, nu avem cum să facem”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la venirea pe banca echipei naționale, Edi Iordănescu a obtinut trei victorii, cu Finlanda, Bosnia și Moldova. Echipa a înregistrat două remize și a pierdut cinci meciuri.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!