Edi Iordănescu anunță ce se va întâmpla cu postul său în cazul unei necalificari la EURO 2024

Edi Iordănescu anunță ce se va întâmpla cu postul său în cazul unei necalificari la EURO 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a dezvăluit care sunt bonusurile pe care le are în cazul unei calificări la turneul final al Europenelor din Germania din 2024, dar și ce se va întâmpla în cazul unui eșec la capătul preliminariilor.

Tehnicianul a fost reconfirmat în funcție de FRF după prestația catastrofală din Nations League, în care echipa noastră a retrogradat în Liga C. Întrebat care este salariul pe care îl are la națională, Iordănescu a spus că este unul asemănător cu precedenții săi, Cosmin Contra și Mirel Rădoi, cei care s-au aflat înaintea sa la timona ”tricolorilor”: ”Cât câștig nu pot să spun că e confidențial și mă trezesc cu o amendă mâine. Salariul este la nivel cu ce au avut predecesorii mei. Este semnificativ mai mic decât tot ce însemna ultimele 4-5-6-7 oferte sau discuții pe care le-am avut. Este o clauză care mă obligă să nu dezvălui salariul. Singurul bonus pe care îl am este pentru calificarea la European. Niciun euro suplimentar. Garantez că nu e cu nimic mare decât aveam la CFR pentru accederea într-o grupă europeană.

ADVERTISING

Sub nicio formă nu am un milion de euro bonus. Nu se pune problema de așa ceva. E de 5-6 ori mai puțin decât atât. Nu mai am niciun câștig financiar în afară de salariul care este lunar și acest bonus care este condiționat de calificare”, a declarat Iordănescu jr. în cadrul emisiunii Fanatik Superliga.

Cât câștigă Edi Iordănescu la Echipa Națională

El a recunoscut că în cazul în care România nu va merge la Euro 2024, va părăsi banca tehnică a primei reprezentative: ”Obiectivul și în primul contract, și în al doilea, este calificarea la Euro. Am avut un singur obiectiv intermediar, care era grupa Ligii Națiunilor. Dar sunt sigur că federația și-a luat această marjă de siguranță, variantă care era valabilă pentru oricare alt antrenor ar fi fost în locul meu, ca să poată trage o linie și să analizeze parcursul. Am spus de la început, dacă nu ne calificăm pentru mine e capăt de drum 100%. Dar în momentul de față eu sunt fără niciun fel de calificare ratată. Liga Națiunilor a fost o anticameră pentru preliminarii”, a mai punctat fostul antrenor stelist.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România este în grupa de calificare la Euro alături de Elveția, Kosovo, Israel, Belarus și Andorra.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!