Edi Iordănescu anunță când va pleca de la echipa națională

Edi Iordănescu anunță când va pleca de la echipa națională

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prezenţa la Campionatul European din 2024 este obligatorie şi că în cazul ratării calificării se va despărţi de prima reprezentativă.

„În trecutul apropiat şi nu numai, de multe ori ni s-au părut grupe accesibile în preliminarii şi pe parcurs le-am descoperit ca fiind inaccesibile. Aşa că să o luăm pas cu pas, obiectivul este calificarea, eu mi-l asum. Prezenţa la Campionatul European este obligatorie, altfel este capăt de drum pentru mine. Eu sunt pregătit să-mi asum tot ce urmează. Eu nu am alt plan, alt scenariu. Dacă nu vom merge la European cu siguranţă va fi altcineva aici în locul meu”, a explicat tehnicianul.

ADVERTISING

Prima reprezentativă a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, în urma tragerii la sorţi efectuate, duminică, la Frankfurt.

Echipa naţională va începe preliminariile EURO 2024 cu un meci în deplasare, cu Andorra (25 martie 2023, ora 21:45), şi le va încheia cu o partidă pe teren propriu, cu Elveţia (21 noiembrie 2023, ora 21:45), conform programului Grupei I stabilit de UEFA

Selecţionerul Edward Iordănescu a fost reconfirmat în funcţie de Federaţia Română de Fotbal la 3 octombrie, deşi nu şi-a îndeplinit obiectivul din Liga Naţiunilor. FRF a a anunţat că antrenorul va continua la conducerea echipei naţionale, contractul său fiind prelungit până la finalul preliminariilor Campionatului European din 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România a terminat Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor pe ultimul loc în clasament, în spatele naţionalelor din Bosnia Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, retrogradând în Liga C (a treia valorică).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!