Analiza lui Edi Iordănescu în ce privește grupa de calificare a României pentru Euro 2024

Analiza lui Edi Iordănescu în ce privește grupa de calificare a României pentru Euro 2024

Edi Iordănescu a avut o primă reacție chiar de la Frankfurt imediat după tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2024, acolo unde România chiar a avut parte de o grupă accesibilă.

Vom întâlni naționalele Elveției, Israelului, Andorrei, Belarus, plus Kosovo, iar primele 2 echipe merg la turneul final CE.

Întrebat cum vede el această grupă de preliminarii, fostul antrenor al lui FCSB sau CFR Cluj a declarat: „Nu pot să mă pronunț dacă grupa este accesibilă, dar pot spune că privim cu încredere și cu optimism. Este momentul să ne ridicăm nivelul, să ne capacităm și lucrurile bune din ultima perioadă, în special de la acțiunea din septembrie, să le ducem la alt nivel, să păstrăm ce a fost bine, să continuăm dezvoltarea și să arătăm o mentalitatea solidă.

ADVERTISING

Fiecare joc în parte - este totuși, o grupă echilibrată - trebuie să-l pregătim cât mai atent, să fim eficienți și să adunăm puncte. Toți privim cu speranță spre EURO”, a afirmat Edi Iordănescu la PrimaTV.

Prezentarea adversarelor echipei naționale în preliminariile pentru Euro 2024

„Elveția pare cea mai completă echipă, pe care o cunoaștem destul de bine. Va urma o perioadă complexă de monitorizare, analiză, dar în linii mari cunoaștem echipele și parcursul lor din ultima perioadă. Cu Israel ne-am întâlnit recent și am lăsat o impresie bună. E o echipă care are în componență jucători care evoluează în momentul de față în Champions League, alături de Maccabi. Kosovo are un parcurs bun, este o echipă în creștere. Am văzut ce dificultate a avut CFR în jocul ei din Conference. Și Belarus a produs surprize, va fi o provocare, dar cel mai important este să ne uităm la ce avem de făcut noi, să arătăm bine, competitiv, să ne ridicăm nivelul și să avem speranță. Cu speranță și încredere, restul putem produce în timp”, a mai punctat Iordănescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România nu a mai participat din 2016 la un turneu final de European.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!