Prezentarea adversarelor echipei naționale în preliminariile pentru Euro 2024

Prezentarea adversarelor echipei naționale în preliminariile pentru Euro 2024

România și-a aflat adversarii din grupa I în cadrul preliminariilor pentru Euro 2024, un turneu final care va avea loc peste doi ani în Germania.

Echipa noastră națională condusă de pe bancă de Edi Iordănescu va întâlni naționalele reprezentative ale Elveției, Israel, Kosovo, Andorra și Belarus.

Elveția e o națiune venită din urna 1, fără îndoială favorita acestei grupe pentru locul 1. La ultimul Euro, alb-roșii au făcut sferturi de finală, învingând Spania și Portugalia la ultima ediție de Nations League. Este, desigur, calificată la Mondialele din Qatar de la finale anului. Ultimul meci direct a fost la EURO 2016, un 1-1 cu gol din penalti Bogdan Stancu.

ADVERTISING

Israel este o echipă din urna 2, a evoluat foarte bine în ultimii ani, evidențiindu-se și în preliminarii. Nu a participat niciodată la un European, are doar un turneu final în palmares, Mondialul din 1970. Ultimul meci direct a fost un amical în martie 2022, scor 2-2, la debutul lui Edi Iordănescu ca antrenor la națională.

Prima reacție din fotbalul românesc după tragerea la sorți pentru Euro: „Bine că nu am căzut cu Ungaria”

Pe Kosovo nu am întâlnit-o niciodată în meci direct. E o echipă de urna 4 cu cel mai bine cotat jucător pe Amir Rrahmani, fundaș la Napoli, 28 ani, 25 de milioane cota de piață.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu Belarus ne-am întâlnit până acum de 5 ori și avem trei victorii directe, în timp ce Andorra este o micuță națiune din Munții Pirinei cu cel mai bine cotat jucător fiiind portarul de la Villarreal, Iker Alvarez. Am jucat de 4 ori cu ei, patru victorii România, desigur.

Partidele vor avea loc în perioada martie - noiembrie 2023 și primele 2 echipe clasate din grupă merg în Germania.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!