Prima reacție din fotbalul românesc după tragerea la sorți pentru Euro: „Bine că nu am căzut cu Ungaria”

Prima reacție din fotbalul românesc după tragerea la sorți pentru Euro: „Bine că nu am căzut cu Ungaria”

România a avut cumva noroc la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2024, turneu final care va avea loc în Germania peste doi ani.

La Frankfurt, duminică la prânz, România a fost repartizată alături de Elveția, Israel, Andorra, Kosovo și Belarus în grupa I. Primele două echipe din grupă vor merge la Europene, acolo unde noi nu am mai fost prezenți din 2016.

„Cuvintele astea, «la îndemână», «accesibil», trebuie să le evităm. Sunt adversari apropiați de noi, nu e o diferență mare. În primul rând trebuie să vedem cum ne vom prezenta noi la startul acestor preliminarii, în primul rând depinde de noi. Adversarii sunt cam de nivelul nostru, putem obține rezultate pozitive împotriva lor. Belarus poate fi un adversar dificil, nu e o deplasare ușoară. Kosovo la fel, au jucători în campionate bune, poate pune probleme. Pe Israel o știm cât de cât. Dacă ar fi să vorbim de o favorită, de echipa cu cele mai mari șanse, probabil ar fi Elveția.

ADVERTISING

România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2024 din Germania

Șanse există și sunt destul de importante. Una era dacă picai cu Spania, cu Italia... putea să iasă mai rău. Așa ne batem, nu? Mi-aș fi dorit, sincer, Moldova, pentru că nu ne-am mai întâlnit de mult cu ei și au mai evoluat. Aș fi vrut să văd care e diferența între noi și ei. Mi-aș fi dorit și Ungaria, să ne pornim ambițiile. Am văzut ce înseamnă Ungaria în acest moment, cred că este mai bine că nu am căzut cu ei”, a fost declarația, făcută imediat după tragerea la sorți, a lui Gabi Balint, fostul imens fotbalist al Stelei și al echipei naționale, la televiziunea DigiSport.

ADVERTISING

Jocurile vor avea loc în perioada martie - noiembrie 2023.

La tragerea la sorţi s-au aflat în urne 53 de echipe reprezentative, mai puţin Germania (calificată din oficiu din postura de organizatoare) şi Rusia (exclusă din competiţii). Turneul final al EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie 2024.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!