Max Verstappen este din nou campion mondial în Formula 1

Max Verstappen este din nou campion mondial în Formula 1

Pilotul olandez de la formația Red Bull Racing, Max Verstappen este pentru a doua oară campion mondial în Formula 1, după ce a câștigat cursa de la Suzuka, în Marele Premiu al Japoniei.

Olandezul face dubla așadar, după victoria și din sezonul trecut, bifând în această duminică matematic titlul, odată cu acest triumf la Suzuka, deasupra colegului său Sergio Perez și a rivalului său de la Ferrari, Charles Leclerc.

A fost o cursă dată peste cap total de o ploaie torențială de la debut, ploaie care a dus la un steag roșu și la o decalare masivă, după doar câteva tururi, din cauza vizibilității zero, ca urmare a ciocnirii lui Carlos Sainz de un parapet, care l-a forțat să abandoneze întrecerea.

ADVERTISING

Cursa s-a reluat la 10.15, urmând să se mai dispute doar 40 de minute, după ieșirea Safety Car-ului din scenă.

Iar totul s-a jucat în penultimul viraj, acolo unde Charles Leclerc, care era pe 2 atunci, a greșit, a ieșit puțin de pe circuit, pentru a reveni apoi tot în fața lui Sergio Perez, dar având un avantaj prin această manevră de tăiere a șicanei. Manevră anchetată de comisarii de cursă, care l-au amendat, cu ghilimelele de rigoare, pe Leclerc cu 5 secunde, astfel încât Perez termină pe 2, ceea ce înseamnă că matematic Verstappen obține titulul mondial încă de la Suzuka.

ADVERTISING

Concret, cu 4 curse rămase de disputat până la finalul sezonului, Verstappen are 366 de puncte, 113 peste Perez și 114 peste Leclerc. Cei doi nu îl mai pot prinde din urmă pe batav, care la 25 de ani este deja dublu campion mondial în F1.

Cursele rămase din acest sezon sunt Texas (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇