A fost semnat cel mai scump contract din istoria NBA

A fost semnat cel mai scump contract din istoria NBA

Giannis Antetokounmpo, vedeta lui Milwaukee Bucks, a semnat cel mai valoros contract din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a acceptat să-şi prelungească cu cinci ani înţelegerea cu actuala sa echipă, în schimbul sumei totale de 228 milioane dolari, anunţă postul de televiziune ESPN, citat de AFP.

„Este casa mea, este oraşul meu”, a declarat Antetokounmpo, desemnat cel mai valoros jucător din ultimele două sezoane regulate ale NBA, care putea deveni liber de contract anul viitor.

ADVERTISING

"Sunt binecuvântat să pot juca pentru Milwaukee Bucks în următorii cinci ani. Să facem astfel ca aceşti ani să conteze. Spectacolul continuă, să pornim", a adăugat jucătorul grec.

Conform ESPN, contractul în valoare de 228 de milioane de dolari semnat de Antetokounmpo cuprinde o opţiune care îi oferă jucătorului posibilitatea să plece de la Milwaukee Bucks după patru ani. Noul acord depăşeşte cel mai valoros contract semnat anterior în NBA, cel dintre Russell Westbrook şi echipa Oklahoma City Thunder, în valoare de 206,8 milioane dolari pe cinci ani, parafat în 2017.

ADVERTISING

Noul salariu al jucătorului născut la Atena din părinţi nigerieni va fi de 45,6 milioane de dolari pe an, depăşindu-l pe cel încasat de superstarul LeBron James la Los Angeles Lakers (44,5 milioane).

În vârstă de 26 ani, Giannis Antetokounmpo a dominat ultimele două sezoane din NBA, câştigând anul acesta titlul MVP, precum şi pe cel rezervat celui mai bun apărător, cu medii de 29,5 puncte şi 13,6 recuperări pe meci.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇