Vom avea tot mai multe cazuri și morți de COVID până la Crăciun, fără măsuri mai dure. Centrul European de Control al Bolilor spune că revenirea la lockdown ar putea salva situația

Vom avea tot mai multe cazuri și morți de COVID până la Crăciun, fără măsuri mai dure. Centrul European de Control al Bolilor spune că revenirea la lockdown ar putea salva situația

Centrul European de Control al Bolilor (ECDC) a analizat evoluția de până acum a coronavirusului în țările din Uniune și în Marea Britanie și a emis niște previziuni de cum va arăta situația până la Crăciun, dacă nu se iau măsuri suplimentare.

Datele arată că dinspre sfârșitul lunii octombrie în absolut toate țările au fost înregistrate creșteri atât în ce privește numărul cazurilor ce au necesitat spitalizare, dar și al deceselor. Iar trendul va continua și până la finalul anului, spun specialiștii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vezi aici, integral, raportul ECDC

ECDC atrage atenția că doar creșterea capacității de testare nu mai poate fi considerată unic factor în creșterea numărului de cazuri, fiind evident că transmiterea virusului s-a accentuat.

Previziunile arată că, în lipsa unor măsuri suplimentare, situația se va agrava. De altfel, în țările care au luat de curând măsuri mai dure, mai ales cele care au revenit la carantină, previziunile indică o scădere rapidă a cazurilor, pacienților care ajung la ATI, precum și a deceselor.

Iată cum arată situația în România din 1 martie și până acum și cum ar putea evolua până la Crăciun:

Foto: ECDC

Pentru a arăta diferența, ECDC a făcut și grafice pe scenariul în care sunt aplicate măsurile de la începutul lunii aprilie. Atunci toate țările din UE și Marea Britanie aveau în vigoare cele mai dure restricții.

Foto: ECDC

Instituția subliniază că nu există totuși nicio garanție că, dacă ele ar fi reinstituite, atunci situația s-a ameliora.

Se remarcă, însă, faptul că acolo unde carantinarea a fost aplicată din nou, numărul îmbolnăvirilor a scăzut.

Foto: ECDC

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖