Vești bune: Se redeschid restaurantele și Google îți arată în timp real cât de aglomerate sunt

Vești bune: Se redeschid restaurantele și Google îți arată în timp real cât de aglomerate sunt

Vestea că se redeschid restaurantele, cinematografele și teatrele, fie chiar și la 30 din capacitate, este una din micile bucurii ale ultimelor zile. Iată că viața merge mai departe, chiar dacă suntem conștienți că trebuie să fim precauți în bucuria noastră.

Odată cu acest anunț, marile scene și-au redeschis porțile pentru public, astfel încât în acest weekend opera Carmen răsună din nou din Sala Mare a Operei Naționale București, iar filmul La Belle Époque intră în cinematografe.

În trend cu schimbarea, și Google vine cu o veste bună: promite să ne anunțe cât de aglomerate sunt restaurantele în care vrem să mergem, exact cum ne spune Waze cât de aglomerate sunt străzile.

Mai avem o veste bună pentru cei care se temeau să mai cumpere bilete de avion de teama COVID-19: studiile sunt liniștitoare și ne arată că, dacă purtăm mască, suntem în siguranță oricâte ore ar dura zborul.

ADVERTISING

Opera Națională București redeschide publicului Sala Mare de spectacole

Restaurantele, cinematografele și teatrele din Capitală vor fi redeschise și vor funcționa la 30% din capacitate, conform noii hotărâri adoptate de Guvern.

Astfel, după câteva zile pline de emoții, vestea redeschiderii bucură pe toată lumea. Inclusiv pe cei de la Opera Națională București, care au pregătit pentru iubitorii de artă două spectacole celebre în acest weekend.

Sâmbătă, 17 octombrie, începând cu ora 19:00, Opera Națională București prezintă „Carmen” – Operă în concert (fragmente) de Georges Bizet, în conceptul regizoral al lui Ștefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franța, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume.

ADVERTISING

Duminică, 18 octombrie, începând cu ora 19:00, vă propunem spectacolul „Nabucco” (selecțiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București.

Pentru a vă bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Google îți spune în timp real cât de aglomerat e un restaurant

In contextul redeschiderii restaurantelor, sălilor de spectacole si a cinematografelor, Google vine cu vești bune pe partea de dezvoltare.

A anunțat recent că sistemul sau de inteligență artificială recunoaște melodii chiar daca le fredonezi doar. De asemenea, vorbește despre ghidaj în căutări.

ADVERTISING

Dar cea mai utilă abilitate a AI-ului Google, mai ales în pandemie, este legată de gradul de aglomerare al restaurantelor.

Acesta va indica în timp real cât de aglomerat este un restaurant, la fel cum Google Maps sau Waze arată aglomeraţia din trafic.

Oportunitate pentru adolescenți: Burse pentru doi ani de liceu în UK

Asociaţia „Ţine de Noi” împreună cu The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de studiu pentru elevii de clasa a X-a, care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

„Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ş.a.m.d.

De asemenea, ei îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi şi pot experimenta şi aprecia cultura şi tradiţiile din Marea Britanie.

În anii trecuţi, peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi de prestigiu, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics”, potrivit unui comunicat al Asociaţiei „Ţine de Noi”.

Riscul de a lua COVID-19 în avion sunt minime

Dacă te tentează să-i oferi copilului tău o astfel de șansă de a studia în străinătate, cele mai recente studii îți iau o piatra de pe inimă în contextul pandemiei.

Riscul de a contracta COVID-19 într-un avion este foarte scăzut dacă pasagerii poartă mască, potrivit unui studiu realizat la bordul unor aeronave Boeing 767 şi 777 şi publicat de armata americană.

Conform celor aproximativ 300 de teste efectuate la sol şi în zbor timp de opt zile la rând în luna august, în cooperare cu compania United Airlines, 99,7% dintre particulele infectate au fost eliminate în 5 minute, înainte de a ajunge la cei mai apropiaţi pasageri, datorită sistemului de ventilaţie sofisticat al aparatelor testate.

Dacă propagarea este extinsă la 40 cele mai apropiate locuri de persoana contaminată, reducerea aerosolilor ajunge la 99,99%.

Aceste rezultate i-au determinat pe oficialii din domeniul transportului militar să ajungă la concluzia că, şi la capacitate maximă, nivelul de transmitere a virusului a fost zero în timpul celor 12 ore de zbor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇