Vești bune: Punguța cu cărți, donații pentru un spital de copii și teatru în Herăstrău

Vești bune: Punguța cu cărți, donații pentru un spital de copii și teatru în Herăstrău

Cât vremea bună mai ține cu noi, spectacolele în aer liber vor rămâne o opțiune de care ne putem bucura, iar următorul pe care ni-l oferă actorii este chiar piesa ”Gaițele”.

Dar asta nu este singura veste bună a zilei: azi avem ”punguța cu două cărți”, o donație menită să-i aducă și pe copiii mici din familiile sărace să ia contact cât mai repede cu frumusețea lecturii, dar și să-i apropie de părinți.

Tot de dragul celor mici astăzi vorbim de o donație plină de suflet din partea Mega Image pentru renovarea secției de oncologie pediatrică, de la etajul 7, din cadrul Spitalului Fundeni.

Cărți pentru acasă pentru copiii mici din familii nevoiașe

10.000 de copii din familii defavorizate, cu vârsta între 1-2 ani, vor primi pentru acasă o Punguță cu două cărți ilustrate și o surpriză, adecvate vârstei antepreșcolare

ADVERTISING

Asociația OvidiuRo și Kaufland România lansează „Punguța cu 2 cărți” – un proiect care încurajează lectura începând de la naștere, astfel încât și copiii din familii defavorizate să beneficieze de stimulare cognitivă în primii ani de viață.

Proiectul va fi implementat la nivel național, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu inspectoratele şcolare județene, în cele mai sărace comunități rurale și urbane, acolo unde profesorii își doresc să susțină proiectul, pe bază de voluntariat.

Obiectivul este ca un număr cât mai mare de copii de 0-3 ani din familii sărace să fie expuși la cărți ilustrate adecvate vârstei și, de asemenea, de a discuta cu părinții lor despre importanța educației timpurii, a frecventării grădiniței și a cititului împreună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mega Image donează 25.000 de euro pentru renovarea secției de oncologie pediatrică de la Spitalul Fundeni

Mega Image începe aniversarea a 25 de ani în România prin implicarea în comunitate cu o donație de 25.000 de euro către Fundația Metropolis pentru renovarea secției de oncologie pediatrică, de la etajul 7, din cadrul Spitalului Fundeni.

Proiectul de renovare a început în vara acestui an la inițiativa Fundatiei Metropolis, care a anunțat recent în social media că mai au nevoie în continuare de fonduri pentru a finaliza proiectul conform planului integral de renovare.

ADVERTISING

Scoala din Viişoara primeste ajutor de urgenta

În urma apelului făcut de Școala Dimitrie Brândză din Viișoara, Botoșani, unde niciun elev nu avea acces la școala online, în lipsa unei tablete cu acces la Internet, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență pentru sprijinirea școlilor în contextul pandemic.

Astfel, 153 de tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, se distribuie elevilor azi, iar școala va fi dotată cu o tablă Smart, în valoare totală de 118.000 de lei.

Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” din Viișoara este situată în extremitatea nord-estică a ţării și a judeţului Botoșani, într-o zonă dezavantajată economic. Copiii din această comună fac naveta de la o distanță de 3-5 km pentru a ajunge la școală, iar o parte dintre acești elevi au părinții plecați în străinătate.

Acest fond de urgență este realizat cu ajutorul autorităților și al companiilor. Cei care vor să își ofere sprijinul pot dona online aici, iar companiile pot completa  contractul de sponsorizare și trimite prin email, la adresa secretariat@salvaticopiii.ro.

“Gaiţele” se joacă din nou în aer liber

“Gaiţele”, spectacolul revelaţie al anului, se joacă din nou în aer liber, pe 18 octombrie, la Grădina de Vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase.

Cu o distribuţie ca o veritabilă ploaie de stele, “Gaiţele” reuneşte în acest moment cele mai multe nume mari pe aceeaşi scenă.

În prim-plan le găsim pe Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir şi Virginia Rogin. Iar în jurul marilor doamne ale teatrului gravitează celelalte personaje, interpretate de Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇