Vești bune: Libere plătite pentru părinți, inovație medicală și electrocasnice care dezinfectează ambalaje și obiecte

Vești bune: Libere plătite pentru părinți, inovație  medicală și electrocasnice care dezinfectează ambalaje și obiecte

Se întâmplă și lucruri bune în jurul nostru, chiar dacă știrile negative par să nu se mai termine. Chiar dacă școlile se mută într-o proporție tot mai mare în online, ar putea exista și o măsură care să-i sprijine pe părinții nevoiți să-și ia liber pentru a sta acasă cu copiii.

În plus, autoritățile europene sunt hotărâte să ne pună la dispoziție un vaccin împotriva noului coronavirus și au făcut asta pecetluind trei angajamente diferite cu producătorii de vaccinuri.

Între timp, la Timișoara, locul în care inovația medicală intră în România din Vest, s-a aprobat un nou medicament bazat pe anticorpi.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, vorbim astăzi de ”electrocasnice care te ajută să lupți cu Covid”, dar și de Premiul Nobel pentru Pace 2020.

Școlile trec online, dar și părinții pot beneficia de libere plătite

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, în primă lectură la şedinţa de joi a Guvernului, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici atunci când fac şcoala în sistem online.

Ea a adăugat că măsura va fi valabilă pentru tot intervalul stării de alertă.

ADVERTISING

Comisia Europeană a aprobat al treilea contract pentru un potenţial vaccin

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat miercuri al treilea contract încheiat cu compania farmaceutică belgiană Janssen Pharmaceutica NV, din concernul Johnson & Johnson.

”Ieri, 7 octombrie, Comisia Europeană a aprobat al treilea contract încheiat cu o companie farmaceutică, Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson”, arată CE într-un comunicat.

La Timişoara, pacienţii cu Covid primesc un medicament nou

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus un medicament folosit până acum în tratarea inflamaţiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, este vorba de ”anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6”.

S-a lansat o gamă de electrocasnice care elimina coronavirusul

Sunteți și voi printre cei care dezinfectează și spală tot ce cumpără și aduc acasă?

Beko a lansat HygieneShield, o gamă de produse de uz casnic care vine să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor în contextul Covid-19 și al sporirii măsurilor de igienă.

Noua gamă cuprinde șapte electrocasnice dotate cu programe și funcții de dezinfectare a alimentelor ambalate și a obiectelor personale, care îi vor ajuta pe consumatori să rămână în siguranță acasă și, astfel, să se adapteze noului context.

Gama include un sterilizator UV multifuncțional, un frigider cu sertar cu lumină UV pentru dezinfectare și un uscător de rufe cu lumină UV.

Premiul Nobel pentru Pace 2020, pentru lupta împotriva foametei în lume

Premiul Nobel pentru Pace din 2020 a fost atribuit vineri Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU care, din Yemen în Coreea de Nord, hrăneşte zeci de milioane de guri, într-o lume în care foametea – o redutabilă ”armă de război” – urmează să crească din cauza Covid-19.

Operând cu elicopterul, dar la fel de bine cu elefantul sau cămila, PAM se prezintă drept ”cea mai mare organizaţie umanitară”, o necesitate, întrucât estimările sale arată că 690 de milioane de oameni – unul din 11 în lume – suferea de subalimentaţie cronică în 2019. Şi, fără îndoială, mai mulţi suferă anul acesta, din cauza pandemiei Covid-19.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇