Părinţii ar putea beneficia de zile libere plătite în perioada în care cei mici fac cursuri online

Părinţii ar putea beneficia de zile libere plătite în perioada în care cei mici fac cursuri online

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, în primă lectură la şedinţa de joi a Guvernului, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici atunci când fac şcoala în sistem online.

Ea a adăugat că măsura va fi valabilă pentru tot intervalul stării de alertă.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi (joi - n.red.), în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

ADVERTISING

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Raluca Turcan, joi în debutul şedinţei Executivului.

ADVERTISING

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că acelaşi beneficiu îl va avea părintele care stă acasă şi în cazul scenariului galben - sistemul hibrid, în perioada în care copilul este acasă şi studiază online.

378 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online, informează, joi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

În 14 august, când au fost reluate cursurile, 263 de unități erau trecute în acest scenariu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇