Vești bune: Bilete de avion mai ieftine și munca în sistem hibrid, printre schimbările pozitive ale vremurilor în care trăim

Vești bune: Bilete de avion mai ieftine și munca în sistem hibrid, printre schimbările pozitive ale vremurilor în care trăim

Pandemia ne-a schimbat viața cu totul, dar uneori schimbările sunt chiar binevenite.

Astfel, am aflat în ultimele ore că biletele de avion sunt mult mai ieftine acum față de anul trecut și că, în viitor, companiile vor împărți săptămâna de lucru între zile de ”work from home” și zile de ”work from office”.

Și mai avem și vești bune pentru iubitorii de muzică.

Prețul mediu al biletelor de avion a scăzut cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut

Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, a realizat prima analiză a călătoriilor cu avionul după aceste 6 luni de schimbări si incertitudini.

ADVERTISING

Cea mai importantă concluzie confirmă faptul că prețurile biletelor de avion au scăzut în ultima jumătate de an cu 24% fata de aceeași perioadă a anului trecut.

A fost, fără îndoială, un început de vară cu mai puține călătorii cu avionul, însă lunile august si septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie – iulie.

Citește aici și restul concluziilor din analiză.

Munca de acasă va continua și în perioada post Covid-19

Munca de acasă va rămâne în practica multor companii și odată ce va trece epidemia de Covid-19, într-un sistem de lucru hibrid care îmbină activitatea de la distanță cu prezența la birou pentru întreaga echipă, rezultă dintr-un sondaj realizat de Colliers International.

ADVERTISING

Chiar dacă productivitatea angajaților a rămas neschimbată și în lucrul de acasă în 58% dintre companii, iar 25% au observat chiar o creștere din acest punct de vedere, patru din cinci companii au întâmpinat provocări în ultimele luni pe fondul modului de lucru de la distanță.

Iar prelungirea pe termen nedefinit a modelului actual ar duce, foarte probabil, la o adâncire a efectelor asupra coeziunii și colaborării echipelor, precum și la dificultăți în menținerea culturii organizaționale.

Prin urmare, respondenții la sondajul Colliers International mizează pe un model hibrid de lucru odată ce va trece epidemia de Covid-19, în care toți angajații vor reveni la birou și vor lucra 1-2 zile (53% din firme) sau chiar 3-4 zile (33%) pe săptămână de la distanță.

ADVERTISING

Tosca lui Puccini deschide Stagiunea 2020-2021 a Operei Naționale București

Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 în Sala Mare de spectacole joi, 8 octombrie, începând cu ora 19:00, cu spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini.

Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

Concerte live în Sala Oglinzilor din Sibiu

Începe noua stagiune camerală „Florescu-Fernandez & Friends”. Se anunță cinci recitaluri și 15 artiști invitați să se întâlnească din nou cu publicul în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, în jurul unei teme adaptate vremurilor: „ATINS prin muzică”.

Concertele vor fi transmise și online prin livestreaming.

Stagiunea se deschide duminică, 11 octombrie 2020, de la ora 17:00, cu concertul „Scrisori de dragoste ale lui Beethoven” în interpretarea pianistei Monica Florescu și a actorilor Diana Fufezan, Pali Vecsei, iar programul include „Sonata pentru pian, op. 90” de Ludwig van Beethoven și fragmente recitate din scrisori de dragoste ale compozitorului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇