Vești bune: Prima țară care a învins coronavirusul, primul bal caritabil online și prima stagiune de Operă în pandemie

Vești bune: Prima țară care a învins coronavirusul, primul bal caritabil online și prima stagiune de Operă în pandemie

Virusul poate fi învins, iar asta este prima veste bună a ultimelor ore. Chiar dacă vine de departe, din Noua Zeelandă, ne dă speranțe că se poate. Desigur, e nevoie de multă rigurozitate.

O altă veste bună este că experții din sănătate s-au adunat laolaltă și au pus cap la cap toate informațiile pe care le au și ni le oferă ”pe tavă” pentru a alege, informați fiind, să ne vaccinăm antigripal și în acest sezon. Desigur, rămâne să găsim și vaccinul în farmacii.

Mai departe, vorbim despre primul bal caritabil online dedicat copiilor cu autism și aflăm cum fiecare dintre noi se poate implica.

Nu în ultimul rând, o veste minunată care ne arată ca putem trăi frumos chiar dacă e pandemie: Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 și aduce din nou pe scenă minunata Traviata.

ADVERTISING

Noua Zeelandă a învins din nou coronavirusul

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat, luni, ridicarea restricţiilor dispuse la Auckland pentru a combate al doilea val epidemiologic, afirmând că ţara sa „a învins din nou virusul”.

S-a lansat prima platformă educațională despre vaccinarea antigripală

S-a lansat Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală (www.atlasgripal.ro), prima platformă educațională care deschide conversația despre vaccinarea antigripală în rândul copiilor și adolescenților în sezonul 2020-2021.

ADVERTISING

Proiectul este inițiat de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) cu sprijinul AstraZeneca și scoate în evidență, prin conținut interactiv, rolul extrem de important al profesioniștilor din domeniul sănătății.

Primul bal caritabil online dedicat copiilor cu autism

Asociația Autism Voice, în parteneriat cu Backstage Production Group, HaHaHa Production și Teatrul Avangardia, va desfășura vineri, 13 noiembrie, cea de-a cincea ediție a Balului Bucuriei, odată cu lansarea primului volum de povești "Tot ceea ce strălucește", un proiect editorial unic în România.

ADVERTISING

Cu ajutorul actorului Marius Manole, care va citi live fragmente din carte de pe o scenă a TNB, în cadrul acestui eveniment va fi lansat volumul Tot ceea ce strălucește, o serie de povestiri ilustrate cu și despre copiii autiști din țară și viața lor de zi cu zi, cu scopul de acceptare și înțelegere a fenomenului autismului în țară.

Oamenii din toată țara, dar și cei de peste hotare sunt așteptați să se bucure de un concert live, oferit din suflet de Feli, iar trupa de teatru Avangardia va interpreta, în avanpremieră, o micro-piesă de teatru online.

Costul unui bilet este de 100 de lei. Acesta oferă accesul online la eveniment și achiziționarea sub formă de e-book a unui exemplar din volumul „Tot ceea ce strălucește‟, după lansarea oficială a acestuia.

Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021

Stagiunea 2020-2021 a Operei Naționale București aduce în atenția publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul universal de operă și balet.

Astfel, joi, 8 octombrie, se va juca spectacolul Tosca; Sâmbătă, 10 octombrie, are loc Gala de balet, iar duminică, 11 octombrie, La Traviata.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇