Vântul a făcut ravagii în București: Un copil a ajuns la spital, zeci de copaci căzuţi pe maşini sau pe șosea

Vântul a făcut ravagii în București: Un copil a ajuns la spital, zeci de copaci căzuţi pe maşini sau pe șosea

Vântul puternic a făcut ravagii marți în București. Zeci de copaci au fost doborâți, străzi au fost blocate iar un copil a ajuns la spital după ce l-a lovit în cap o bucată de tencuială desprinsă dintr-o clădire.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunță că, până la ora 15:00, a gestionat 42 de intervenții, respectiv 22 copaci căzuți pe autoturisme şi carosabil, 6 elemente de tablă desprinse din acoperișul locuințelor și 14 alte situații: tencuială căzută de pe fațada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoane sau panouri publicitare desprinse.

ADVERTISING

Un copil de 13 ani a fost lovit la cap de elemente de construcție, pe strada Nicolae Beldiceanu.

„A acționat un echipaj SMURD tip C (cu medic) care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism nivel mediu”, informează sursa citată.

Bucureștiul se află sub cod galben de vânt puternic, cu rafale de 55…60 km/h, până la ora 22:00.

Recomandările ISU:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
ADVERTISING

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că cetățenii sectorului pot suna a 021/9540 pentru a anunța unde sunt probleme.

”Nu este doar un mesaj de informare despre ceea ce este firesc să facem, ci este o invitație la colaborare, prin care invităm toți cetățenii să ne semnaleze situații care pun în pericol bunurile materiale și umane, în condiții meteo nefavorabile sau situații în care nu s-a reușit degajarea materialului lemnos”, a scris Armand pe Facebook.

Toate echipele Administrației Domeniului Public Sector 1 sunt în acest moment în teren și intervin pentru înlăturarea...

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 22 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇