Ce a rămas în urma furtunii care a măturat Capitala azi-noapte: Peste 100 de copaci au fost doborâți, zeci de mașini avariate (Galerie foto)

Ce a rămas în urma furtunii care a măturat Capitala azi-noapte: Peste 100 de copaci au fost doborâți, zeci de mașini avariate (Galerie foto)

Furtuna care a măturat sudul țării azi-noapte, inclusiv Capitala, a făcut pagube semnificative în municipiu.

122 de copaci au fost doborâți și 45 de mașini au fost avariate, a anunțat joi dimineață primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Până la ora 6.00 au fost 196 de intervenții ale echipelor de intervenție. Avem 122 de copaci care s-au rupt, 17 stâlpi care au fost avariați, 13 elemente de construcție care s-au desprins și avem 45 de autovehicule avariate în urma fenomenelor meteo extreme din cursul nopții”, a declarat Nicușor Dan.

Totodată, o antenă uriașă a căzut peste două locuințe, iar câteva panouri publicitare din Capitală au fost și ele distruse.

Iată imaginile care arată ce dezastru a lăsat în urmă furtuna de azi-noaptea:

Imagini: Inquam Photos/ Octav Ganea

Și Primăria Sectorului 5 a transmis poze cu pagubele:

Imagini: Primăria Sectorului 5

Furtuna

Meteorologii au emis, miercuri seara, avertizări de vreme severă pentru București și județul Ilfov. Locuitorii n-au avut prea mult de așteptat, pentru că imediat a venit și vijelia, probabil cea mai mare care a lovit Capitala anul acesta.

Inițial, au fost emise avertizări cod galben de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov, valabile până la ora 23:45.

Acestea s-au transformat ulterior în avertizări cod portocaliu de vijelie puternică pentru București și județul Ilfov, cu rafale de peste 70 - 75 km/h, în București și Ilfov, până la ora 23:30.

Foto: spotmedia.ro / Sectorul 4

Vântul a bătut cu putere în Capitală, cu ploaie, fulgere și tunete pe fundal. Martori din toate colțurile orașului spun că au zburat prin aer diverse obiecte și crengi rupte din copaci.

Foto: spotmedia.ro / Sectorul 4

Copaci au fost rupți sau smulși din rădăcini. S-au produs și pene de curent. Un tren s-a oprit din această cauză la Buftea, din informațiile spotmedia.ro.

Pe Calea Giulesti 309, o antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe, anunță ISU București Ilfov. Sunt două persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua primind îngrijiri la fața locului.

Foto: ISU București Ilfov

Mărturiile bucureștenilor

Inclusiv luminile de pe pista aeroportului Otopeni s-au oprit, pentru scurt timp, apoi s-au reaprins, deși curentul încă nu a revenit peste tot în zonă. Un avion care venea din Rhodos şi urma să aterizeze la Aeroportul "Henri Coandă" a fost redirecţionat la Constanţa, din cauza furtunii.

A căzut un copac din ăla uriaș, pur și simplu e smuls din rădacină. A căzut puțin și pe bloc și a spart un geam la vecini, dar la noi s-a simțit ca un mic cutremur. E un copac din ăla gros mai înalt decât blocul.

cartierul Pajura

Au fost semnalate și descărcări electrice. Din primele informații, se pare că este cea mai puternică furtună din București, de anul acesta.

Eu nu îmi amintesc să fi bătut vântul atât de tare ca acum, cel puțin în ultimul an.

cartierul Vitan

Bucureștenii au primit și un mesaj de alertă gravă prin sistemul RO-Alert.

E horror, parcă pică blocurile în construcție de pe lângă mine.

zona Apărătorii Patriei

Potrivit ANM, în București și în județul Ilfov se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 - 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

Deci eu de 20 de minute mă uit pe geam, nu am văzut așa ceva niciodată.

Bragadiru
Foto: spotmedia.ro / Sectorul 4

Până la ora 24:00, se mai află sub avertizare Cod galben și localitățile Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Carcaliu, Frecăței, Văcăreni, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu din județul Tulcea.

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, vijelie cu rafale de peste 60 km/h, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor cumula 10 - 15 l/mp.

Vom reveni cu bilanțul vijeliei care a lovit municipiul București și împrejurimile miercuri seară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇