USR PLUS îl acuză pe primarul Piedone că blochează accesul copiilor din Sectorul 5 la tablete. Şedinţa de consiliu local e azi

USR PLUS îl acuză pe primarul Piedone că blochează accesul copiilor din Sectorul 5 la tablete. Şedinţa de consiliu local e azi

USR PLUS Sector 5 acuză că primarul Cristian Popescu Piedone blochează accesul copiilor din sector la tablete.

„Tabletele puteau fi distribuite încă din septembrie, cadrul legal și logistic fiind deja adoptat de fosta administrație. USR PLUS își dorește ca elevii din Sectorul 5 să aibă acces la cele 30.000 de tablete care le vor permite să aibă acces la educația online.

Distribuirea tabletelor către elevii din Sectorul 5 este o prioritate, iar acest lucru se poate realiza începând de azi, în baza Hotărârilor deja adoptate de Consiliul Local, nefiind necesare aceste încercări de a ascunde ilegalitățile comise de administrația toxică Florea-PSD", se arată într-un comunicat remis luni SpotMedia.ro.

ADVERTISING

USR PLUS a depus un proiect de hotărâre a Consiliului Local prin intermediul căreia dorește acordarea de sprijin logistic și financiar profesorilor din Sectorul 5 în vederea dobândirii competențelor digitale, necesare pentru educația online.

"Sursa problemei este generată de perpetuarea aceluiași mecanism de sifonare a banului public, anume achiziții realizate prin societățile din subordinea Primăriei Sector 5, fiind astfel ocolite regulile imperative din legislația achizițiilor publice. Taxele și impozitele cetățenilor sectorului nostru ajung astfel în buzunarele firmelor de casă ale PSD și Marian Vanghelie.

ADVERTISING

Inconștiența lui Cristian Popescu Piedone condiționează  oferirea tabletelor către elevii din sectorul nostru, de adoptarea unei noi Hotărâri a Consiliului Local, inutile, prin care își dorește ca acestea să nu mai fie achitate de către Primăria Sectorului 5, Economat urmând a le distribuie gratuit fiecărui elev", precizează USR PLUS.

Reprezentanţii USR PLUS spun că Primăria nu poate să dispună de bunurile  Societății Comerciale Economat Sector 5 SRL, "nici să îi impună a face acte cu titlu gratuit, interzise de lege".

Ce urmări ar avea

"Consiliul Local Sector 5 adoptase deja HCL-uri prin care Primăria se angaja, identificând sursele bugetare, să achite tabletele cumpărate în prealabil de Economat. Practic, prin acest proiect de HCL, ce va fi supus votului azi la ora 14:00 se încearcă evitarea plății tabletelor de către Primărie", se arată în comunicat.

ADVERTISING

Conform USR PLUS, rezultatul adoptării acestei hotărâri va fi:

  • - delapidarea Economat cu suma de 54 milioane lei, valoarea tabletelor;- săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu;
  • - crearea unui prejudiciu suplimentar în patrimoniul Economat, în valoare de 10 milioane lei, ce reprezintă contravaloarea TVA ului aferent tabletelor, care nu va mai fi unul deductibil pentru Economat, din moment ce tabletele nu vor mai fi refacturate, cu date în folosință gratuită;
  • - intrarea Economat în insolvență și, cel mai probabil, în faliment.

"USR PLUS Sector 5 consideră că aceste argumente sunt suficiente pentru a determina respingerea proiectului de HCL. Totodată solicităm primarului Cristian Popescu Piedone să respecte prevederile legale", au încheiat ei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇