Trei orașe din Hunedoara intră în carantină de marți. Un primar nu e de acord și invocă derogările făcute pentru alte localități

Trei orașe din Hunedoara intră în carantină de marți. Un primar nu e de acord și invocă derogările făcute pentru alte localități

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține că propunerea de instituire a carantinei zonale aparține autorităților sanitare județene, dar că el nu este de acord cu aceasta, cu atât mai mult cu cât „pentru alte localități s-au făcut derogări”.

„Municipiul Petroșani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităților sanitare județene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial.

Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidență analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, la nivel județean, și ulterior este aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României”, a scris pe Facebook primarul din Petroșani, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Carantinarea Timișoarei, joc de ping-pong între autoritățile locale și centrale. Cine are ultimul cuvânt

Acesta a anunțat că se opune acestei propuneri.

„Ca primar al municipiului Petroșani nu sunt de acord cu această posibilă măsăură a carantinării localității, generată de incidența de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localități din țară s-au făcut derogări până la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competențe în acest sens și nici nu am fost consultați cu privire la propunerea de carantinare a localității”, a mai scris edilul pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta i-a rugat pe locuitori să fie responsabili în continuare, să respecte normele de protecție sanitară și, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu strictețe prevederile legale.

❗❗❗????????????????????????????̆???????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????̦???????????? Municipiul Petroșani nu este deocamdată în...

Posted by Tiberiu Iacob-Ridzi on Monday, March 22, 2021

Trei localități din Hunedoara intră în carantină

De menționat este că, odată trecut pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori, localitatea respectivă intră în carantină.

Municipiile Brad şi Petroşani, precum şi oraşul Simeria vor intra, cel mai probabil, de marţi, în carantină pentru o perioadă de 14 zile, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 în cele trei localităţi a depăşit valoarea de 6 la mia de locuitori. Decizia a fost votată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara, conform Agerpres.

ADVERTISING

Potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, CJSU a stabilit ca măsura de carantinare să intre în vigoare de marţi dimineaţa, de la ora 8:00, autorităţile locale fiind înştiinţate despre acest lucru.

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇