Trei localuri cunoscute din București au fost amendate și închise pentru o lună. Primar: Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei

Trei localuri cunoscute din București au fost amendate și închise pentru o lună. Primar: Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei

Trei localuri din Capitală au fost amendate și vor fi închise pentru următoarele 30 de zile, după ce autoritățile au constatat că încălcau regulile anti-COVID.

Este vorba de clubul LOFT, precum și de terasa Casa di David din Herăstrau și clubul Bamboo, potrivit Digi24.

Proprietarii clubului LOFT au primit și trei amenzi în valoare de 42.000 de lei, iar Casa di David a primit 3 amenzi de 48.000 de lei.

ADVERTISING

În urma controalelor din parcul Herăstrău au fost date zece sancţiuni totale agenţilor economici în valoare de 113.000 de lei şi au fost sancţionate 53 persoane cu amenzi în valoare de 34.000 de lei.

"S-a acționat și în zona teraselor, dacă vorbim în special de zona de nord a Capitalei, în special parcul Herăstrău. Au fost agenți economici care nu au înțeles să respecte regulile din pandemie și au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate repetat sancțiuni atât de Poliția Cpitalei, cât și de DSP și Jandarmerie", a declarat Ionuţ Ioana, comisar-șef la Poliția Sectorului 1.

ADVERTISING

”Una dintre cele mai mari probleme ale României e că unii se cred mai cu moț”

Despre situația de la Bamboo a dat detalii de aseară primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

”Una dintre cele mai mari probleme ale României e că unii se cred mai cu moț. Înșurubații politici, sponsorii rețelelor de influență și alți bișnițari conectați la cine trebuie, operează fățiș în afara legii. Pentru că pot. Pentru că li s-a permis. Pentru că au ajuns să creadă că au moștenit țara întreagă și pe noi toți ceilalți la pachet. Eu nu permit așa ceva.

ADVERTISING

Zilele trecute Poliția Locală a descoperit că la fostul club Bamboo se construiește un cort deși nu au autorizație. Nici nu aveau cum să aibă, spațiul respectiv e sit arheologic protejat și nu se poate construi pe el nimic. Au documentat cazul și au formulat o plângere penală, conform procedurilor. Totuși, povestea nu s-a terminat aici. Au continuat.

Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei. Joi eram pe teren și fiind în zonă am zis să verific personal ce se întâmplă. Nu mi s-a permis accesul. Ieri dimineață am revenit, alături de Poliția Română și Poliția Locală.

Și-au organizat un cort cu mese, lumini, inclusiv candelabre. Administratorii nu au fost de găsit. Nu putea nimeni de acolo să explice ce se întâmplă. Tăceau mâlc și dădeau din umeri. Azi au dat drumul la petrecere, dar eram pregătiți. Toate instituțiile cu competențe pe zona de activitate din acest caz fuseseră alertate. S-a aplicat legea la virgulă. Și s-a suspendat activitatea”, a spus Mihaiu, pe Facebook.

În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de investigare a...

Posted by Radu Mihaiu on Saturday, March 27, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇