Unde evadăm în weekend, respectând toate normele de siguranță :)

Unde evadăm în weekend, respectând toate normele de siguranță :)

Nimeni și nimic nu ne-a pregătit pentru ceea ce experimentăm cu toții acum. Si nici nu am crezut că va dura atât de mult timp.

Așa că, după ce am trecut de șocul inițial, am fost nevoiți să ne adaptăm și să găsim soluții pentru a ne bucura în continuare de lucrurile care ne fac plăcere.

Am căutat locuri în natură la care să ajungem repede, nu foarte aglomerate, care să ne ofere priveliști frumoase și care să ne facă să mai uităm puțin de presiunea, anxietatea și instabilitatea în care trăim de mai bine de un an.

Nouă, cel mai la indemână în toată această perioadă ne-a fost satul Secăria din județul Prahova. Este situat între Valea Doftanei și Comarnic și se ajunge la el în circa o ora și jumătate din București.

ADVERTISING

Ideal pentru cei care vor să lenevească mai mult în diminețile de weekend, dar vor și să fugă puțin la munte și să facă o plimbare ușoara în natură. Iar când este senin, de pe Vârful Secăria ai o priveliște minunată atât spre Lacul Paltinu, cât și spre Masivul Bucegi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vârful Coștila văzut de pe Vârful Secăria
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Iarna pe uliță în Secăria
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lacul Paltinu

Puțin mai departe, în Munții Bucegi, un alt loc accesibil amatorilor de plimbări ușoare este Vârful Dichiu.

În funcție de sezon, poate fi mai mult sau deloc aglomerat, așa că mai bine verifică traficul pe Transbucegi înainte de a pleca la drum. Nu merită nicicum să pierzi minute bune în trafic, în loc sa ți le petreci în  natură, chiar dacă în locuri mai puțin populare.

ADVERTISING

Până pe vârf, de la cabana cu același nume, ajungi repede și usor, iar de acolo poți vedea toată Oltenia în zilele senine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Panoramă de pe Vârful Dichiu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deasupra norilor

Un alt loc preferat de noi este Pasul Bratocea din Munții Ciucaș. Situat mai sus de Satul Cheia, chiar la limita județelor Prahova și Brașov, permite accesul, pe traseu montan, până spre Sfinxul Bratocei și Vârful Ciucaș.

Mai ales iarna, echipamentul adecvat este vital pe munte, asa că, inainte de a te aventura, asigură-te că nu te expui niciunui risc și ești pregătit și pentru situații dificile. Sau oprește-te, oricând crezi că devine prea mult, luând în calcul și faptul că mai ai nevoie de energie pentru drumul de întoarcere.

ADVERTISING

Ne place Ciucașul în orice sezon, dar iarna chiar se dă în spectacol.

Pasul-Bratocea-zapada
Sfinxul Bratocei
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Iarnă de poveste în Ciucaș

Cascada Scoruș din județul Vâlcea, în apropierea satului Malaia, considerată cea mai înaltă cascadă din România, de la bază și până la vârf măsurând peste 100 de metri.

Este mai departe de București, la aproximativ 250 km, și, dacă nu-ți place să stai prea multe ore pe zi în mașină, poți lua în calcul să-ți iei o cazare în zonă, la Voineasa.

Traseul până la cascadă nu este foarte ușor, dar e accesibil oricui, fără să necesite echipament special sau vreo condiție fizică deosebită. Noi am văzut-o și vara, și iarna, și putem spune că nu ne-am hotărât în ce sezon ne-a plăcut mai mult. 

Mai multe detalii pe vacantacumasina.ro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cascada Scoruș
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cascada Scoruș înghețată

Dacă vrei să eviți parcurile în aceste vremuri pandemice, pădurile din jurul Bucureștiului sunt perfecte pentru plimbări liniștite în natură.

Pădurea Comana și Pădurea Băneasa sunt preferatele noastre, pentru că te poți pierde pe multe cărări neumblate de prea multă lume. Și unde altundeva te poți bucura mai mult de primăvara care vine?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Semne de primăvară
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Iarna nu se lasă ușor
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vestitorii primăverii

Alte destinații de weekend din apropierea Bucureștiului.

Recomandări de călătorie & foto făcute de Tatiana Alexandru și vacantacumasina.ro - un site făcut cu dragoste, pentru cei care iubesc vacanțele făcute cu mașina.

Vezi și Cele mai frumoase șosele (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇