Sute de americani au venit în miez de noapte la vaccinare, după ce un frigider cu doze s-a stricat pe neașteptate (Foto)

Sute de americani au venit în miez de noapte la vaccinare, după ce un frigider cu doze s-a stricat pe neașteptate (Foto)

Ca să nu arunce 1.300 de doze de vaccin împotriva Covid, medicii din Seattle au chemat oameni la imunizare în miez de noapte, pe rețelele de socializare. Și au fost surprinși de numărul mare de pacienți care au răspuns apelului.

Joi noaptea, din motive încă necunoscute, un frigider al UW Medical Center în care se aflau 1.300 de doze de vaccin antiCovid 19 s-a stricat. Așa că dozele de vaccin trebuiau fie folosite până la ora 5.30 dimineața, fie aruncate la gunoi, potrivit The Guardian.

Așa că medicii s-au străduit să nu facă risipă. Personalul de la Swedish Medical Center – din componența UW Medical Center – a postat la 23.59 pe Twitter un mesaj prin care anunța că are doze de vaccin disponibile.

ADVERTISING

Iar jumătate de oră mai târziu, 588 de persoane se înscriseseră deja la vaccinare.

Într-o altă clinică de la UW Medical Center s-a format coadă de pacienți dornici de imunizare. Jenny Brackett de la respectiva clinică s-a plimbat printre oameni și a încercat să-i găsească pe cei peste 65 de ani.

ADVERTISING

A observat, cu această ocazie, că mulți dintre cei sosiți la vaccinare erau prea tineri ca să poată fi luați în calcul, legal, pentru etapa de vaccinare care e acum în curs în SUA.

Dar personalul medical a încercat să folosească toate dozele, indiferent de vârsta pacienților.

Unii dintre americanii veniți la imunizare s-au considerat din cale afară de norocoși. Spre exemplu, Tyson Greer, care are 77 de ani, le-a povestit jurnaliștilor de la Seattle Times că de mai bine de o săptămână se trezea noaptea și căuta online, între orele 01.00 și 03.00, loc la vaccinare. Așa că a fost din cale afară de fericită când a reușit să se imunizeze.

Keri Nasenbeny, o asistentă de la UW Medical Center, spune că joi era la serviciu de la 7.00 dimineața. Dar noaptea târziu, când s-a stricat frigiderul cu vaccinuri, n-a plecat acasă.

ADVERTISING

A sunat câteva asistente care ieșiseră mai devreme din tură. Iar acestea au găsit, la rândul lor, personal care să ajute la vaccinare.

Parcă de nicăieri a apărut un pompier care s-a oferit să ajute. Iar iubitul unei angajate a centrului medical s-a oferit voluntar la organizarea oamenilor care stăteau la coadă.

Toți cei imunizați cu cele 1.300 de doze de vaccin vor primi și rapelul, chiar dacă sunt tineri și nu se încadrează în etapa de vaccinare care se desfășoară acum în SUA.

Citește și:

Citeşte mai multe la rubrica Totul despre vaccinare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇