România are contractate în jur de 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer

România are contractate în jur de 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer

România a contractat în jur de 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech Pfizer, iar până la sfârşitul lui martie ar trebui să sosească în jur de 2,5 milioane de doze, a anunţat, vineri, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Până în momentul de faţă, există două companii care au aprobat un vaccin de punere pe piaţă în interiorul UE: Pfizer şi Moderna. Pentru acestea, România are contractate în jur de 20 de milioane de doze de vaccin, dacă vorbim de BioNTech – Pfizer, până în luna septembrie.

ADVERTISING

Până la sfârşitul lunii martie, din aceste 20 de milioane, ar trebui să sosească în România în jur la 2,5 milioane de vaccinuri", a precizat Baciu.

Agenţia Europeană a Medicamentului: Vaccinul Pfizer nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării. Niciun nou efect secundar nu a fost identificat

Câte doze vom primi de la Moderna

El a menţionat că România a contractat şi 3,4 milioane de doze din vaccinul produs de compania Moderna. "Până la sfârşitul lunii martie, sperăm să sosească 400.000 de doze", a adăugat demnitarul.

ADVERTISING

Andrei Baciu a mai spus că se aşteaptă o veste şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului privind vaccinul produs de compania Astra Zeneca.

"Suplimentar, zilele acestea - astăzi, mâine, la începutul săptămânii viitoare - se aşteaptă şi o veste şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului cu privire la vaccinul produs de Astra Zeneca.

Germania nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani, Marea Britanie nu e de acord. EMA ia o decizie vineri

Ulterior mai sunt şi alte câteva vaccinuri care sunt în proces de avizare, însă eu cred că este important să avem o idee cât mai clară despre dozele de vaccin care vor fi accesibile în România, care, de fapt, sunt aceleaşi tipuri de vaccinuri şi vor ajunge în acelaşi timp în care le vor primi şi cetăţenii celorlalte state membre ale UE.

ADVERTISING

Toate aceste vaccinuri sunt sigure, sunt aprobate de AEM, sunt eficiente şi noi avem datoria de a crea un mediu favorabil vaccinării, de a organiza centrele de vaccinare, iar pe măsură ce toate aceste vaccinuri sosesc, să putem să implementăm şi să accelerăm campania de vaccinare cât mai mult cu putinţă", a punctat secretarul de stat.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇