Vlad Voiculescu recunoaşte că s-au făcut vaccinuri "pe baza unor prietenii". De abia de săptămâna viitoare vine şi cu amenzi

Vlad Voiculescu recunoaşte că s-au făcut vaccinuri "pe baza unor prietenii". De abia de săptămâna viitoare vine şi cu amenzi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că de săptămâna viitoare vor fi introduse sancţiuni pentru responsabilii centrelor de vaccinare care vor folosi doze pentru persoane care nu ar avea dreptul la imunizare în această etapă a campaniei.

Ministrul a spus, vineri seara, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că au existat cazuri în care s-au făcut vaccinuri „la mica înţelegere” sau „pe baza unor prietenii”.

ADVERTISING

"De săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare, în primul rând pentru cei care se găsesc dintr-odată fie generoşi, fie cu rost de business într-un loc anume.

Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică sau către o persoană cu boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie, ca să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie", a afirmat Vlad Voiculescu, fără a preciza despre ce amenzi vorbeşte.

ADVERTISING

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că au fost aplicate sancţiuni la centrul de vaccinare din Spitalul Rădăuţi, unde au fost vaccinate 563 de persoane din etapa a III-a de vaccinare.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Rădăuţi neagă că ar fi vaccinat persoane peste rând. A aruncat vaccinurile rămase, după ce a fost amendat

Citeşte mai multe la rubrica Totul despre vaccinare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇