SpotMedia a semnalat, primarul general anunță cine va pune la loc pavajul pe străzile din Centrul Vechi

SpotMedia a semnalat, primarul general anunță cine va pune la loc pavajul pe străzile din Centrul Vechi

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări, vineri, că va fi pus la loc pavajul pe străzile din Centrul Vechi, acolo unde SpotMedia a informat că s-a turnat beton pe suprafețe mari, peisajul fiind unul dezolant.

„Mi s-a comunicat că e o lucrare provizorie şi că Distrigaz şi-a luat obligaţia de a pune pavajul la loc”, a explicat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

spotmedia.ro a informat în urmă cu două zile, că Centrul Vechi din București a ajuns într-o stare deplorabilă, după ce s-a turnat beton pe străzile istorice.

ADVERTISING

Mai exact, o firmă care lucrează la înlocuirea conductelor de gaze din Centrul Vechi a turnat beton pe porțiuni din străzile Lipscani și Smârdan, care erau pavate, înainte, cu piatră cubică.

ciment pe lipscani 1
Foto: spotmedia.ro

spotmedia.ro a vorbit cu Primăria Capitalei, Poliţia Locală şi beneficiarul lucrărilor (Distrigaz) și fiecare a avut propria explicaţie, care nu a semănat cu a celorlaţi.

Distrigaz Sud Rețele a spus că s-a turnat beton pentru a reduce impactul asupra traficului și riveranilor, Primăria Capitalei că betonul are rostul de a proteja lucrările Distrigaz, în timp ce Poliția Locală crede că Distrigaz Sud Rețele a pus pus beton ca să-și înlesnească accesul pe șantiere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ședința de joi a Consiliului General al PMB, consiliera municipală Anamaria Gram (USR) a atras atenţia asupra problemelor semnalate de spotmedia.ro în Centrul Vechi.

În replică, primarul general a precizat că municipalitatea a emis autorizaţia pentru lucrări şi va verifica dacă reprezentanţii autorităţii locale au semnat sau nu procesul de recepţie.

"Aici nu este o lucrare a municipalităţii, cum am văzut din panou. Pentru că municipalitatea a emis autorizaţia, este invitată la procesul verbal de recepţie şi o să verificăm dacă au semnat procesul de recepţie sau nu. Nu ca beneficiar, ci ca autoritate care a emis autorizaţia. Fiind emitent, are acest atribut de a semna procesul verbal de terminare a lucrărilor", a explicat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

După ce s-a interesat, a dat asigurări că Distrigaz va pune pavajul la loc la finalizarea lucrărilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇