Aerul din Bucureşti ne costă 4 ani din viaţă. 25.000 de români mor din cauza poluării, în fiecare an

Aerul din Bucureşti ne costă 4 ani din viaţă. 25.000 de români mor din cauza poluării, în fiecare an

În România, anual, 25.000 de oameni mor din cauza poluării masive, atrage atenția șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

”În România, anual, până la 25.000 de oameni sunt victimele directe ale poluării masive. Comparăm cu Covid, e cam acolo. Dacă nu chiar mai sus este poluarea”, a declarat Berceanu, la Digi24.

Mai mult, spune el, citând studii efectuate la nivel european, românii care locuiesc în zone urbane puternic poluate, cum este cazul Capitalei, pierd în medie patru ani din speranța de viață.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, pentru ca situația poluării din România să se amelioreze este nevoie de o serie de decizii luate la nivel guvernamental, de la soluții pentru a combate poluarea și până la simpla activitate de colectare selectivă a deșeurilor, așa cum se întâmplă în țările civilizate.

”Trebuie să luam niște decizii la nivel guvernamental foarte clare. Cum combatem plouarea, cum creștem durata de viață a românilor prin simpla activitate de colectare selectivă a deșeurilor?”, a subliniat șeful Gărzii de Mediu.

ADVERTISING

Bucureștenii sunt expuși zilnic poluării, în special în ultimele zile, marcate de scandaluri pe tema gunoaielor de pe străzile Sectorului 1.

Citește mai multe despre ”războiul gunoiului” din Sectorul 1 al Capitalei:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇