Se întorc turiștii, dar nu mai are cine să-i servească. Statul care oferă aproape 1.000 de euro bonus celor care se angajează în HoReCa

Se întorc turiștii, dar nu mai are cine să-i servească. Statul care oferă aproape 1.000 de euro bonus celor care se angajează în HoReCa

În Queensland, Australia, autoritățile oferă un stimulent de 1.500 de dolari australieni (950 de euro), pentru cei care se angajează în sectorul turistic.

Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, statul australian unde se află și Marea Barieră de Corali câștiga din turism în jur de 22 de miliarde de dolari australieni. Însă din martie 2020 doar rezidenții și cei care aveau de rezolvat chestiuni urgente au putut intra aici.

Acum, când Australia, dar și multe țări din lume își deschid ușor-ușor granițele, Queensland încearcă să atragă din nou turiștii. Însă se confruntă cu o criză gravă de personal, potrivit BBC.

ADVERTISING

Și asta pentru că toate afacerile din zonă se bazau pe lucrători sezonieri nu doar din Australia, dar din întreaga lume. Tineri care plecau cu rucsacul în spate și lucrau în lunile în care poposeau în Queensland pentru a se putea întreține.

”Angajăm personal” este semnul ce poate fi citit pe mai toate ușile hotelurilor, barurilor și restaurantelor din orașele turistice, însă cei care ocupau de obicei aceste locuri de muncă, pur și simplu, nu se află în Australia în acest moment.

Așadar, autoritățile au activat acest plan, parte dintr-un pachet mai mare de măsuri de ajutor pentru acest sector, în valoare de 7,5 milioane de dolari australieni. Speranța e că îi va atrage pe australienii din alte regiuni să vină în Queensland și să lucreze sezonier.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei care se califică primesc și 250 de dolari australieni pentru transport. Sunt căutați ghizi turistici, barmani, bucătari și chelneri, iar cei interesați se pot înscrie în următoarele șase luni.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇