Scade timpul de așteptare la metrou, dar tot vom sta mult pe peron. Anunț de la Metrorex

Scade timpul de așteptare la metrou, dar tot vom sta mult pe peron. Anunț de la Metrorex

Metrorex a anunțat că în urma achitării unor facturi pentru servicii de mentenanță emise în acest an, introduce, de marți, în circulaţie șase trenuri suplimentare.

În urma acestei decizii, pe toată reţeaua de metrou vor circula 40 trenuri, iar intervalul de succedare între garnituri va scădea la 9-10 minute.

Metrorex a transmis într-un comunicat că va continua demersurile pentru rezolvarea problemelor create după ce compania Alstom Transport SA și-a restrâns serviciile de mentenanţă şi salubritate din cauza neachitării restanțelor.

ADVERTISING

Problemele din funcționarea metroului au apărut după ce Metrorex nu și-a plătit datoriile de aproximativ 160 de milioane de lei către Alstom România, care asigură serviciile de întreținere pentru cele 82 de rame de metrou, iar acesată companie a redus serviciile de întreținere. Din această cauză, operatorul de transport a fost nevoit să pună în circulație mai puține garnituri, iar trenurile au circulat de atunci la intervale de 10-15 minute, timp dublu față de programul normal.

Metrorex a anunțat luna trecută că a început să plătească o factură de 20 de milioane de lei din datorie, dar aștepta rectificarea bugetară de la începutul lunii august pentru a achita și restul datoriei.

ADVERTISING

Alstom România asigură întreținerea trenurilor de metrou pentru următorii 15 ani, contractul fiind semnat în decembrie 2021, pentru 2,4 miliarde de lei.

Alstom s-a ocupat și înainte de mentenanță, iar la sfârşitul anului 2019, când a expirat contractul anterior, compania a atras atenția asupra riscului opririi metroului din cauza datoriilor Metrorex care se ridicau la 150 de milioane lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇