S-a mai deschis o bucată de drum expres. Acum se poate merge pe 71 km între Craiova și Pitești (Video)

S-a mai deschis o bucată de drum expres. Acum se poate merge pe 71 km între Craiova și Pitești (Video)

A fost deschisă, sâmbătă, circulaţia pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 (Valea Mare-Coloneşti) din Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Aşa că acum se poate circula pe 71,6 km, între Robăneşti şi Coloneşti, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Cei 31,75 Km ai Tronsonului 3 (Valea Mare – Coloneşti) sunt deschişi cu 6 luni mai devreme faţă de termenul contractual şi sunt executaţi de acelaşi constructor român care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robăneşti-Valea Mare) în lungime de 39,85 km”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Live T3 DEx12

S-a deschis circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România (#DEx12 Craiova-Pitești)! De astăzi, se circulă pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robănești (județul Dolj) și Colonești (județul Olt).Cei 31,75 Km ai Tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) sunt deschiși cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual și sunt executați de același constructor român care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robănești-Valea Mare) în lungime de 39,85 km.Dacă este menținut actualul ritm de construcție, anul viitor se va putea circula pe toți cei 121 km ai DEx Craiova-Pitești, după ce se vor finaliza lucrările și pe Tronsoanele 1 și 4.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Sâmbătă, 23 decembrie 2023

Ministrul spune că în 2024 se va putea merge de la Craiova la Piteşti doar pe drum expres, după ce constructorul şi-a luat angajamentul că va finaliza lucrările la tronsoanele aflate în lucru. Astfel, anul viitor se va putea circula pe toţi cei 121 km ai DEx Craiova-Piteşti, după ce se vor finaliza lucrările şi pe tronsoanele 1 şi 2.

ADVERTISING

Zilele trecute, Grindeanu a vorbit şi despre Autostrada A0 Sud, unde săptămâna viitoare se vor da în circulaţie peste 20 km de autostradă din partea de sud a Bucureştiului, urmând ca până la sfârşitul anului viitor, toată legătura de la A1 la A2 ieşirea spre Constanţa să fie finalizată.

Practic, la finalul lui 2024, de la Craiova până la Constanţa să se poată circula pe autostradă (sau drum expres), promite ministrul Grindeanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇