Primul oraș din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Primul oraș din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a anunțat că, începând din aprilie, transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână.

"Clujul se alătură campaniei 'Vinerea Verde' - susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri. Astăzi am venit pe jos la serviciu, în mod special pentru a marca susținerea campaniei Vinerea Verde inițiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână - vinerea", a anunțat Emil Boc pe Facebook.

Edilul a spus că va analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens.

"Direcția 'verde' este clară pentru Primăria Cluj-Napoca. În ceea ce privește componenta de mobilitate urbană, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie și continuăm implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă - crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze", a continuat Emil Boc.

Primarul a precizat că obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică.

"De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate stații de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru biciclete și trotinete electrice.

Repet, susțin mersul pe jos și recomand clujenilor să aleagă cel puțin o zi pe săptămână această variantă sau transportul public sau alte modalități alternative la mașină", a continuat Boc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇