Premieră în România: Închisoare cu suspendare pentru un buzoian suspect de COVID, care a fugit din spital înainte să primească rezultatul

Premieră în România: Închisoare cu suspendare pentru un buzoian suspect de COVID, care a fugit din spital înainte să primească rezultatul

Un bărbat din localitatea buzoiană Merei a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că a fugit din spital înainte de venirea rezultatului testului de coronavirus.

Condamnarea vine, deşi testul s-a dovedit a fi negativ. Este prima condamnare pentru o infracţiune de zădărnicire a bolii, de la debutul pandemie.

ADVERTISING

Potrivit IPJ Buzău,  bărbatul de 50 de ani, din Izvoru Dulce, comuna Merei, a fost trimis în judecată după ce în luna aprilie a fugit dintr-un cort al Spitalului Judeţean Buzău, unde fusese izolat cu suspiciune de coronavirus.

În noaptea de 9 spre 10 aprilie, buzoianul a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical spunând că se simte foarte rău, are febră şi tuşeşte. Pentru că fiul său revenise din Italia, medicii de la Spitalul Judeţean Buzău au decis să îl izoleze pe bărbatul de 50 de ani într-un modul special destinat suspecţilor de Covid şi să-l testeze. Deşi trebuia să aştepte în izolator până la venirea rezultatelor, bărbatul a fugit, ulterior medicii anunţând Poliţia.

ADVERTISING

Oamenii legii l-au descoperit pe fugar după câteva ore la Merei, în apropierea locuinţei şi l-au transportat la spital. Ulterior, testul pentru coronavirus efectuat în cazul bărbatului a fost negativ. Chiar şi aşa, buzoianul a fost cercetatat şi apoi trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Judecătorii de la Judecătoria Buzău l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare şi va trebui totodată să frecventeze un program de reintegrare socială şi să muncească în folosul comunităţii timp de 60 de zile.

ADVERTISING

“Condamnă inculpatul G. Viorel la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93, alin. (2), lit. b) Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se arată în decizia Judecătoriei Buzău.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇