Ce a păţit bărbatul care făcea grătar la Sinaia, deşi fusese confirmat cu coronavirus

Ce a păţit bărbatul care făcea grătar la Sinaia, deşi fusese confirmat cu coronavirus

Un bărbat din judeţul Giurgiu, care ştia că are Covid-19, dar a fost găsit de jandarmi la munte, în timp ce făcea un picnic alături de familie şi prieteni, a fost introdus în carantină instituţionalizată pentru 14 zile, pe cheltuiala lui.

„Bărbatul din judeţul Giurgiu confirmat pozitiv şi care trebuia să stea în izolare la domiciliu până la data de 2 august, inclusiv, dar a fost depistat de jandarmi în judeţul Prahova în timp ce făcea un grătar alături de copiii lui şi unii apropiaţi, a fost carantinat instituţionalizat pentru 14 zile pe cheltuiala lui şi aşteptăm şi documentele de la autorităţile din Prahova conform cărora poate fi cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

ADVERTISING

Ea a precizat că bărbatul fusese confirmat în data de 20 iulie, dar a refuzat internarea şi trebuia să stea izolat la domiciliu până pe 2 august, împreună cu unul dintre copiii lui, un băiat de 11 ani, care fusese de asemenea confirmat cu Covid-19.

Şi soţia bărbatului fusese depistată pozitiv şi internată, dar a fost externată pe 30 iulie şi avea patru zile de monitorizare la domiciliu. Despre aceasta, autorităţile din Giurgiu nu ştiu dacă a participat la picnic.

Un turist din judeţul Giurgiu, care era depistat pozitiv cu COVID-19, cu refuzul internării în spital şi având măsura izolării la domiciliu, a fost depistat de jandarmi la Cota 1000 Sinaia, unde se afla la picnic cu alte două familii, au informat, duminică, reprezentanţii IJJ Prahova.

ADVERTISING

Citeşte şi:

De ce nu mai respectă românii regulile și ce facem cu școlile? "Coerciția nu rezolvă problema" - Interviu

Turist în pandemie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇